Tohtoročné majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike sa konajú v Taliansku v časti Toskánsko.
Martinský cyklisti sa tešia hlavne z účasti Juraja Bellana rodáka z Martina momentálne jazdiaceho za MŠK CK Žiar nad Hronom, ktorý si vybojoval účasť svojimi výkonmi počas roka.

V strede sezóny nevyzerala jeho účasť nádejne, jeho prípravu prerušil pád na cyklistických pretekoch v Rakúsku. Jeho pád skončil vážnym poranením chrbtice a príprava bola na čas prerušená.

Veľké odhodlanie a vynikajúca práca lekárov z Vojenskej nemocnice v Ružomberku všetko vrátila späť a Juraj sa mohol posadiť do sedla a pokračovať v tréningoch.

V utorok 24.9.2013 vyrazil na trať 22 km časovky v kategórii juniori s cieľom umiestniť sa v prvej polovici 84 štartujúcich cyklistov z celého sveta. „Z výsledkom nie som spokojný, očakával som lepšie umiestnenie dal som do toho čo som vedel priznáva smutný Juraj, ktorý obsadil 66. miesto + 2:50 min na víťaza.

V sobotu 28.9. 2013 o 8:30h odštartuje na 140,2 km dlhú trať (nájazd 57,2 km + 5 okruhov Montecatini Terme - Florencia. Budeme držať palce aby si Juraj odniesol pekné miesto domov.


  27. 9. 2013      

Späť