Naši chlapci včera na pretekoch v Sokolovciach predviedli fantastické výkony a potvrdili, že sú pripravení na Slovenské Pyreneje. 

Laco Šidlo si po obrovskom úsilí v tejto sezóne prvýkrát vybojoval zaslúžené víťazstvo v kategórií Masters B. Chutilo o to sladšie, že prišiel do cieľa sám, s náskokom 1:56 na pretekára, ktorý sa umiestnil na druhom mieste.  Spolu s ním v rovnakej kategórií štartoval aj Filip Lašut, ktorý nás takisto nezahanbil a z hlavného balíka, ktorý bojoval až o štvrté miesto, prišiel tretí a celkovo mu to teda stačilo na veľmi pekné 6.miesto. 

Ján Palúch bol porazený jedine Tomášom Kojtalom. Spolu sa oddelili od skupiny a neskôr mu Tomáš v kopci nastúpil. Napriek tomu, že ho až do cieľa stíhal a pokúšal sa dobehnúť stratu prišiel napokon do cieľa na vynikajúcom 2.mieste v kategórií Masters A.

Rasťo Belák dnes svojou výkonnosťou možno súperov prekvapil, avšak nás nie. Celú sezónu vieme, že má na to bojovať o víťazstvá a včera to konečne ukázal. Hneď v prvom kopci sa odpútal od balíka spolu s kolegom s kategórie Masters D. Celé kolo išli sami a v druhom kole boli zozadu dostihnutí pretekármi z kategórie Masters C aj D. Bolo teda jasné, že z tejt malej skupinky favoritov sa do cieľa bude špurtovať. Rasťo síce vedel, že nohy na špurt má perfektné, no bohužiaľ mu pár metrov pred cieľom do cesty vošlo auto a musel skočiť na brzdy, vzišlo z toho nakoniec nádherné 2.miesto. 

Jožko opäť potvrdil, že v kategórií Masters D patrí medzi favoritov a zo Sokoloviec si odnáša opäť ďalšie pódiové umiestnenie- 3.miesto.

Daniel Švolík a Milan Šugár predviedli stabilné výkony. Daniel skončil na šiestom a Milan na ôsmom mieste. 

S nedeľou v Sokolovciach sme viac ako spokojní. Dúfame, že počas týždňa pretekári naberú dostatok síl a že podobnú medailovú žatvu zopakujeme aj na Slovenských Pyrenejách. Športu zdar, cyklistike zvlášť!


  14. 8. 2023      Sophia Lilgová

Späť