Vrchol sezóny v kategóriach Masters sa uskutočnil v Sokolovciach kde sa konali Majstrovstvá Slovenska Masters 2013.

Pre pretekárov bol pripravený 29 km okruh na ktorom bol hneď po štarte kopec so stúpaním 12%. Potom nasledovali krátke zjazdy a výjazdy.
Kategóriu Masters A: zastupoval len jeden zástupca z R.C.T. Martin Ladislav Šidlo na ktorého čakali 4 okruhy o celkovej dĺžke 116 km.
Po veľkom snažení, musel preteky zdať pre silné kŕče v nohách.

V kategórii Masters B odštartovali Ľubomír Bugan a Rastislav Belák na tri okruhy o dĺžke 87 km. V druhom okruhu nastúpil v kopci Branislav Kacina z Dubnice a svoj únik dotiahol až do konca a stal sa Majstrom Slovenska vo svojej kategórii. My sme s Ľubom chceli atakovať na medailové umiestnenie, ktoré sa nám bohužiaľ, nepodarilo dosiahnuť.
V záverečnom špurte som mal malú kolíziu so súpermi a tak som bol rád, že som nespadol a skončil na piatom mieste priznáva Rasťo. Ľubomír Bugan obsadil 7. miesto.

V rámci Majstrovstiev Slovenska Masters sa konalo aj ďalšie kolo Slovenského pohára Muži B.

Na Tomáša Kojtala, ktorý je priebežne na treťom mieste Slovenského pohára a Michala Mišíka čakala neľahká úloha bojovať o pódiové umiestnenia .

Tomaš sa dostal do úniku sedem člennej skupiny, ktorá si vybojovala náskok pred súpermi a svoj náskok dotiahla až do konca. Tomáš Kojtal tak ako Rasťo Belák mal v špurte menšiu kolíziu a skončil na piatom mieste.
Michal Mišík obsadil 11. miesto.


  24. 7. 2013      Zdroj RCT Martin

Späť