Rok prešiel ako voda a opäť sme sa v dňoch 13.7 – 14.7. 2013 stretli na cyklistických etapových pretekov pod názvom Turčianske okruhy, ktoré boli zároveň 12. kolom Slovenského pohára Masters Merida Roud Cup.

Štart prvej etapy a prvých kategórii bol o 10 hod. v obci Horný Kalník, ktorý sa dôstojne zhostil úlohy usporiadateľa cyklistických pretekov na čele so starostom Stanislavom Rohoňom.

O 13 hod. odštartovali kategórie Muži B, Masters A a B (97,6km).
V kategórii Muži B sme mali dvoch zástupcov Michala Mišíka a Tomáša Kojtala. V Masters A, štartovali Ladislav Šidlo a Branislav Belák. Masters B reprezentovali Rastislav Belák obhajca z minulého roka a Peter Cigánek.
Na týchto pretekov štartovali aj Juniori, a v štartovnom poli nechýbal domáci pretekár a nádej slovenskej cyklistiky Juraj Bellan jazdiaci momentálne za cyklistický klub Žiar nad Hronom. Taktika bola jasná obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Výsledky prvej etapy: Michal Mišík 10, Tomáš Kojtal 8. miesto obidvaja -3:11min.
Ladislav Šidlo 5. miesto -6:06min., Branislav Belák 4. miesto rovnaký čas ako víťaz.
Rastislav Belák 2. miesto rovnaký čas ako víťaz , Peter Cigánek nedokončil.

Do druhej etapy nastupovali Martinčania z úlohou ustať druhé miesto R. Beláka v konečnom poradí. Nakoniec Rastislav Belák skončil v záverečnom špurte na treťom mieste a tak v konečnom poradí obsadil tretie miesto.

Pekný výkon podal Branislav Belák, ktorý bol po prvej etape štvrtý. V druhej etape podával vyrovnaný výkon a obsadil konečné tretie miesto.

Pred druhou etapou, ktorá merala 90 km so štartom a cieľom v Jasenskej doline sme si dali cieľ udržať druhé miesto. Zo začiatku sa preteky vyvíjali v poriadku dostal som sa do úniku asi sedem člennej skupiny. Bohužiaľ dva okruhy pred cieľom v stúpaní z Jasenskej doliny som nestačil tempu.
V zjazde som ich nedostihol a tak som počkal na hlavný balík. Musím poďakovať všetkým kolegom z oddielu za ich pomoc a hlavne Jurajovi Bellanovi, bez nich by to nešlo- približuje priebeh druhej etapy Rastislav Belák.

Konečné výsledky po dvoch etapách. Muži B: Michal Mišík 8, Tomáš Kojtal 10. miesto.
Masters A: Ladislav Šidlo nedokončil, Branislav Belák 3 miesto.
Masters B: Rastislav Belák 3 miesto.


  24. 7. 2013      Zdroj RCT Martin

Späť