Napriek chladnému a daždivému počasiu vycestovali pretekári z Martina na preteky do Čunova kde v sobotu bola na programe doobeda časovka jednotlivcov a poobede časovka družstiev.

V časovke družstiev nastupovalo trojčlenné družstvo na 13 km. Družstvo bolo zložené Rastislav Belák, Tomáš Kojtal a Milan Rosina z cyklistického klubu R-BIKE Jana Rusinova. Po skvelom výkone obsadili v kategórii prvé miesto a v celkovom hodnotení všetkých družstiev skončili na druhom mieste.

Na druhý deň v nedeľu pokračoval seriál Slovenského pohára Merida Road Cup v Perneku kde bol štart 6. kola. Na trať dlhú 102 km s cieľom v stúpaní na Pezinskej Babe vyrazili v kategórii Muži B Tomáš Kojtal a Michal Mišík. Počas pretekov sme si strážili úniky aby sme mohli zaútočiť v cieľovom kopci.
Nakoniec sa nám to nepodarilo a únik trojčlennej skupiny sme nezachytili. Na koniec som skončil na šiestom mieste a Michal bol siedmy - približuje preteky Tomáš Kojtal.

V kategórii Masters B boli tiež dvaja zástupcovia R.C.T. Martin Rasťo Belák a Ľubomír Bugan. Úlohy sme mali rozdelené ja som sa mal pokúšať o úniky a Ľubo mal zaútočiť v poslednom stúpaní.

Bohužiaľ ani jeden únik nevyšiel. Ľubo splnil svoju úlohu, cieľom prešiel na treťom mieste ale mal prekryté štartovné číslo vestou a tak ho rozhodcovský zbor diskvalifikoval.
Rasťo nakoniec obsadil 7. miesto, keď už nevládal držať tempo v kopci s prvou skupinou. Daniel Švolík obsadil ôsme miesto.


  27. 5. 2013      Zdroj R.C.T. Martin

Späť