V sobotu 8.9. 2012 zorganizovalo Občianske združenie- Novohrad, Haličské občianske združenie, Cyklistický klub Poltár cyklistické preteky, O cenu Novohradu ku Dňu ústavy ako 17. kolo cyklistických pretekov masters a verejné cyklistické preteky pre neregistrovaných cyklistov.

Z Martina vyrazila len trojčlenná výprava v zložení R. Belák, V. Kurhajec a Michal Mišík ktorý ako jedený štartoval v kategórii Muži B.
Trať v Haliči sa radí medzi najťažšie preteky zo seriálu Slovenského pohára. V kategórii Masters A Rasťo s Vladom vyrazili na štyri okruhy v celkovej dĺžke 108 km.

Už na štarte som nemal najlepšie pocity, pretože som cez týždeň prekonal brušnú chrípku a stále som sa cítil slabý. To sa aj podpísalo pod môj výkon a v treťom okruhu sme spolu s Vladom zosadli z bicykla a preteky sme nedokončili - priznáva Rasťo Belák.

Michal Mišík sa držal statočne ale v okruhu bol veľmi prudký zjazd a keďže Michal nepatrí k najlepším zjazdárom tak zaostával práve v zjazdoch. Napokon skončil na ôsmom mieste.


  12. 9. 2012      Zdroj R.C.T. Martin

Späť