Počas uplynulého víkendu sa konalo ďalšie kolo Slovenského pohára Masters so štartom v Perneku a s cieľom v stúpaní na Pezinskú Babu.
Martinské družstvo nastúpilo v zložení Ladislav Šidlo, Rastislav Belák, Vladimír Kurhajec Masters A, Ľubomír Bugan, Peter Cigánek Masters B,Michal Mišík v kategórii Muži B, a Daniel Švolík v kateg. D.
Kategória Masters A a B štartovala spoločne na 105 km trati. V uvedených kategóriách sme mali najväčšie zastúpenie a tak sme si mohli dovoliť opakovať nástupy a zároveň a likvidovať nástupy. Všetko sme smerovali tak, aby v záverečnom stúpaní mal najviac ušetrených síl Laco Šidlo.

To sa nám aj podarilo ale bohužiaľ nepozretie si cieľa zo strany Laca a neoznačenie zostávajúcich metrov do cieľa nás pripravilo o prvé miesto - priznáva vedúci družstva Rasťo, ktorý skončil na siedmom mieste a V. Kurhajec na deviatom mieste.
Daniel Švolík obsadil na 40 km trati 8. miesto.

Pád v balíku kilometer pred cieľom pribrzdil Ľ. Bugana o možnosť bojovať o medailové miesta. Nakoniec obsadil 5. miesto, Cigánek 15.

V kategórii Muži B si veľmi dobré počínal M. Mišík ktorý si trúfal a vyskúšal 3 km pred cieľom samostatný únik. Bohužiaľ na posledným metrov mu v stúpaní došli sily a tak sa musel uspokojiť s 21. miestom.


  4. 9. 2012      Rasťo Belák

Späť