V sobotu 23.6. 2012 sa uskutočnil 14. ročník Suľovského cyklomaratónu na horských bicykloch. Martinský oddiel zastupoval nový člen Adam Bubelíny, ktorý prišiel k nám z Turčianskych Teplíc.

Hneď po štarte som sa chytil prvej 20 – člennej skupinky a celé prvé stúpanie som sa držal s nimi. Potom prišiel zjazd kde sme sa museli zipsovať . Po zjazde v dedine Bodiná som sa oddelil od 20 - tky a chytil som sa jedného pretekára s ktorým som pokračoval celú cestu až po Súľov kde som ho predbehol a pokračoval som sám.
Potom ma dobehli traja pretekári ktorý ma na 10% stúpaní tlačili , nakoľko to bolo stúpanie strašné úzke a nemohli ma obehnúť. .
Po tomto stúpaní na zjazde pred cieľom som dal na maximum a s tých troch ma iba jeden predbehol pred cieľovou páskou – približuje svoje účinkovanie na trati Adam.

Napokon vo svojej kategórii „chlapci do 14 rokov na trati 25 km skončil na vynikajúcom treťom mieste. Bez rozdielu kategórie obsadil konečné 24. miesto pričom na uvedenej dĺžke trati štartovalo 200 pretekárov.

Trať bola veľmi dobre označená a organizačné zvládnutá na vysokej úrovni – dodáva bronzový Adam.


  4. 7. 2012      Rasťo Belák

Späť