Dňa 10.6. 2012 pokračoval Slovenský pohár Masters štvrtým kolom v Čachticiach, na ktorých sa predstavil aj Ladislav Šidlo.
Úspešný cyklista v juniorskej ale aj mužskej kategórii sa opäť po dlhšej prestávke vracia na pretekárske pole. Pre tento rok bol pasovaný za lídra R.C.T. Martin v kategórii Masters A.

Na štarte v Čachticiach ešte svietilo slniečko na pretekárov ale po slávnostnom štarte a presune na ostrý štart sa počasie začalo meniť a hneď po prvých 10 km prišla silná búrka.

Ako prví odštartovali pretekári z kategórie Muži B (zastúpený Michalom Mišíkom) spoločne s Masters A, kde boli s Lacom Šidlom aj R. Belák a V. Kurhajec. Za nimi odštartoval v kategórii Masters B, Ľ. Bugan.

V kategórii Masters D sa predstavil bývalý cyklista a špecialista na kritéria, Daniel Švolík, ktorého láska k bicyklu a pretekaniu pritiahla na Slovenský pohár v cestnej cyklistike a bude reprezentovať martinský oddiel R.C.T. Martin.

Pretekárov čakal zvlnený terén a mokrých 104 km, išlo sa na tri okruhy. Hneď na úvod etapy vznikol únik v ktorom bol aj Martinčan Michal Mišík.
Po nájazde do druhého kola mal smolu R. Belák, ktorý trafil jamu a defekty na obidvoch kolesách ho vyradili z boja. V druhom okruhu bol únik zlikvidovaný. Pred cieľom odišli v úniku ďalší traja pretekári, ktorom sme už nemali zastúpenie.
Hlavný balík prišiel spoločne do cieľa.

Poradie v cieli po kategóriách. "Muži B" Michal Mišík 6. miesto, "Masters A" L. Šidlo 8. miesto, V Kurhajec 9. miesto. "Masters B" Ľ. Bugan 10. miesto. "Masters D" D. Švolík 9. miesto.


  3. 7. 2012      Zdroj RCT Martin

Späť