Počas posledného víkendu sa uskutočnili dve cyklistické podujatia na ktorých nechýbali ani Martinskí cyklisti.

V sobotu odštartovali na Jarnej Klasike v Starom Smokovci Rastislav Belák, Michal Mišík a Ľubomír Bugan. O 11 hod. odštartovali spolu so 174 cyklistami zmerať si sily v kopcovitom teréne. Posledný spomínaný Martinčan mal smolu keď asi 20km po štarte sa ocitol v páde. Po absolvovaní salta pokračoval otrasený ďalej. Posledné kilometre etapy, ktoré boli v stúpaní na Hrebienok už neabsolvoval.

Počas celej etapy si dobre počínal ďalšia mladá nádej Michal Mišík, ktorý až po Hrebienok sa držal v prvej skupine. Nakoniec obsadil celkové 11. miesto a v kategórii skončil siedmi.

Rastislav Belák stratil kontakt s prvou skupinou v stúpaní za dedinou Vikartovce. Ostal v druhej asi 18 člennej skupine.
Nakoniec sa v stúpaní na Hrebienok zbavil súperov a obsadil celkové 30. miesto a v kategórii bol jedenásti.

V nedeľu bol na programe Slovenský pohár Masters a pretekári bojovali o body na kritérium v Komjaticiach. Okruh meral 2,2 km a pretekári ho absolvovali 18 krát pričom každé kolo boli obodovaní prví dvaja 2 a 1 bod. Každé tretie 5,3,2,1, pretekár, ktorý získa najviac bodov sa stáva víťazom.

Michal Mišík odštartoval v kategórii Muži B a preteky nedokončil. Rastislav Belák, ktorý obľubuje túto disciplínu sa darilo viac a preteky vyhral.
Po včerajšku som necítil ťažké nohy a tak som si začal počas preteky veriť a podarilo sa priznáva Rasťo po pretekoch.

V celkovom poradí SP sa R. Belák prebojoval na priebežné druhé miesto. Michal Mišík je zatiaľ na 16-nástom mieste. Ľ. Bugan v kategórii Masters B je na 8. mieste, V. Kurhajec 12. miesto.


  31. 5. 2012      Zdroj RCT Martin

Späť