V nedeľu 20. 5. 2012 pokračoval začatý Slovenský pohár Masters druhým kolom na Záhorí.

Na štart v kategórii Muži B sa postavil Michal Mišík, ktorý si robil nádeje na dobré umiestnenie, nakoľko cieľ bol v stúpaní na Pezinskú Babu.
Takýto dojazd mi vyhovuje a tak sa budem snažiť o popredné umiestnenie - prezradil Michal, pred začiatkom etapy.

Na takú istú 116 km dlhú etapu sa v kategórii Masters A (30-40 roční) postavili na štart v Perneku Rastislav Belák, Vladimír Kurhajec a Ľubomír Bugan, ktorý už preteká v Masters B (40-50 roční).

Hneď po štarte sa odpútal jeden pretekár, ktorého sa vydal stíhať R. Belák. Po 6 km dobehol pretekára a spoločne pokračovali v začatom úniku. Zhruba po štyroch kilometroch sa k nim pridal ďalší pretekár, Dalibor Grebeči.
Po prejdení prvého kola, išlo sa na tri okruhy (Pernek, Malacky, Rohožník, Kuchyňa) bol únik zlikvidovaný pelotónom. V druhom kole opäť pokúšal šťastie R. Belák a spolu s troma cyklistami vyrazili do úniku. Ani tento únik nevydržal do konca a v záverečnom okruhu ich dobehla 7 členná skupinka.

Spoločne sme prišli až po kopec, zhruba 1,5 km pred cieľom nastúpil pretekár Eduard Krúľ z Falange Bratislava. Tento nástup som spozoroval trochu neskoršie a už som nemal síl ho zlikvidovať – opisuje posledné kilometre Rasťo, ktorý napokon obsadil piate miesto. V. Kurhajec skončil na 15- nástom mieste a Ľ. Bugan obsadil ôsme miesto po kolízii s autom.

Michal Mišík sa 8 km pred cieľom ocitol v páde, po ktorom sa mu už nepodarilo dotiahnuť do vedúcej skupiny a napokon obsadil 20.miesto.


  30. 5. 2012      Zdroj RCT Martin

Späť