V nedeľu 11.12.2011 vyvrcholil v Prievidzi Slovenský pohár Majstrovstvami Slovenska v cyklokrose. O tituly majstrov v Slovenskej republike bojovali mládežnícke kategórie, kategórie Masters a elite.
Vydarilo sa počasie, bolo neobvykle príjemne - slnečno, takže mnohí pretekári aj napriek mesiacu december uprednostnili krátke gate.
Trať bola oproti minulým rokom zmenená, čo viacerí uvítali, no usporiadateľ mohol snáď trošku pohrabať lístie a vykosiť trávu.

Martinský oddiel R.C.T. Martin reprezentoval Martin Ranto, ktorý chcel zabojovať o pódiové umiestnenie, no nakoniec skončil na nepopulárnom 4.mieste. Martin odštartoval zhruba na 6.pozícii, postupne sa upokojil a išiel si svoje tempo. K bedni mu veľa nechýbalo, pretekára na treťom mieste mal na dohľad, no nevyhol sa na klzkej, technickej a miestami hrboľatej trati pádu.

K cyklokrosu pády patria, takže so svojim výkonom som spokojný, viac sa nedalo urobiť priznáva Martin v cieli.

V celkovom hodnotení Slovenského pohára mu patrí konečné štvrté miesto, pred ním sú už len také mená ako Róbert Glajza, Zeman a Branislav Kacina. Juraj Bellan ml. išiel v kategórii kadeti fantasticky výkon prvé dve - tretiny preteku bojoval vo dvojici so Zverkom o víťazstvo, navzájom si nastupovali, no nakoniec mu podľahol.
Stále je v jeho tieni, ale jeho chvíle určite ešte prídu.
Svojimi výkonmi sa stále viac a viac zviditeľňuje a dostáva sa do povedomia v cyklistickom svete komentuje hrdý otec Juraj Bellan starší.


  17. 12. 2011      Juraj Bellan st.

Späť