Patrik Chlebo ako posledný z martinských cyklistov sa dnes predstavil na Majstrovstvách sveta v telesne postihnutých cyklistov, ktoré sa konajú v meste Roskilde v Dánsku v termíne od 8.9. – 11.9. 2011.

Priam ideálne cyklistické počasie 22C a 69 percentná vlhkosť priala všetkým cyklistom, ktorí sa postavili na štart dnešnej 76,9 km dlhej etape v preteku s hromadným štartom. O 8 hod. ráno vyštartovalo 49 cyklistov v kategóriách C4 a C5 z 18 krajín sveta na 5 okruhov (jeden okruh meral 15,76km).

Patrik Chlebo bojoval v týchto pretekov o miestenku na Paralympiádu, ktorá sa koná na budúci rok 2012 v Anglicku.

Ako jediný zástupca Slovenska sa v náročných a rýchlych pretekov s rýchlostným priemerom 41,24 km/h umiestnil na 20. mieste a tak miestenku nemá zatiaľ istú a bude musieť o ňu bojovať v budúcom roku na svetových pohárov.
V takomto silne obsadenom „balíku“ kde skoro každá krajina má aspoň po dvoch zástupcoch je naozaj ťažké robiť taktiku. Je to viac o šťastí, že sa pretekár ocitne v tom správnom úniku a vyvezie do víťazného špurtu.

Jaroslav Švestka, ktorí deň predtým skončil v preteku s hromadným štartom na siedmom mieste ma zatiaľ bližšie k vrcholu budúceho roka k Paralympiáde 2012.

Veríme, že sa obidvom cyklistom podarí splniť svoj sen a budú účastníci slovenskej výpravy v Anglicku.

Bližšie informácie z MS prinesieme po návrate našich reprezentantov na Slovensko.


  11. 9. 2011      Zdroj RCT Martin

Späť