V nedeľu 4.9. 2011 pokračoval Slovenský seriál v cyklistike 17. kolom so štartom v Perneku a s cieľom v stúpaní na Pezinskú Babu. Boli to posledné preteky jednotlivcov s hromadným štartom v tejto sezóne. Na pretekárov čakajú už len tri časovky, pričom posledná bude časovka do vrchu na Šachtičky. Do poslednej etape nastúpili v kateg. Masters A - R. Belák, M.Zubaj, P. Cigánek, V. Kurhajec.

Za neregistrovaných cyklistov odštartoval aj martinský nováčik Michal Mišík, ktorý sa pripravuje na budúcu sezónu v ktorej bude štartovať už v kategórii Muži B.
Medzi neregistrovanými sa nestratil a výborným výkonom obsadil tretie miesto a tak sa mohol postaviť na stupeň víťazov vedľa bývalého výborného cyklistu a terajšieho manažéra Dukly Trenčín Jánom Valachom, ktorý preteky vyhral.

Na tieto preteky sme si pripravili taktiku, ktorá znela útočiť a útočiť. Vedeli sme, že na tieto preteky sú nachystaní domáci pretekári Falange Bratislava, ktorí majú svojho vedúceho pretekára v Slovenskom pohári Martina Šťasnára a budú mu strážiť čelo „balíku“.
Absolvovali sme tri okruhy Pernek-Malacky,Rohožník, Kuchyňa. Po treťom okruhu sme začali stúpať na kopec Pezinská Baba. Pre zosun pôdy bol cieľ hneď na 2 km jeho stúpania.
Už v prvom okruhu sa vďaka vetru roztrhal pelotón na viacej skupín. V prvej asi 20-člennej skupine som zostal ja a M. Zubaj. Zo zložením skupiny sme neboli spokojní a tak sme sa opäť pokúšali rozdeliť ju.
Dvakrát som sa odpútal z prvej skupiny ale vždy som bol dostihnutý. Až zhruba 15 km pred cieľom vznikla vpredu štvorčlenná skupina a získaný náskok nasvedčoval, že by to mohlo vydržať až do cieľa.

Po pár kilometroch nás osamotený dostihol M. Ščasnár. Asi 1,5 km pred cieľom som začal cítiť kŕče v nohách a tak som vedel, že na prvé miesto to nebude a musel som sa „uspokojiť“ aj s tretím miestom. – priblížil nám priebeh pretekov Rasťo Belák.
Preteky nakoniec vyhral domáci pretekár M.Ščasnár.

Poradie ostatných Martinčanov M. Zubaj 7, P. Cigánek 13, V. Kurhajec 17.


  5. 9. 2011      Zdroj RCT Martin

Späť