V priebehu minulého týždňa sa konali dve kolá Slovenského pohára Masters. V štátny sviatok 1.9. 2011 sa uskutočnilo 16.kolo v Halíči.
V krásnom prostredí a na ťažkej etape si cyklisti prišli na svoje. Príjemnú atmosféru dotváral Jozef Pročko, ktorý bol riaditeľ pretekov a svojím humorom rozveselil nejedného cyklistu, ktorý prišiel utrápený do cieľa.

Martinský oddiel vyslal výpravu v podobe Ľ.Bugana, R. Beláka, M. Zubaja,P.Cigánka. Najlepšie sa darilo prvému menovanému v kateg. Masters B, ktorý v každom kopci svojím svižným tempom roztrhával balík, až kým v poslednom okruhu nezostal vpredu len s jedným súperom z Bratislavy.
Asi 1 km pred vrcholom kopca za obcou Tuhár odskočil aj poslednému súperovi a do cieľa prišiel sám na prvom mieste.
Pretekári absolvovali 4 okruhy v celkovej dĺžke 108 km. Dnes som cítil formu, nohy som mal od rána ľahké. Takýto typ trate mi veľmi sedí, tiahle dlhé stúpania v dolinách mám veľmi rád – približuje svoje pocity Ľ. Bugan.

V kat. Masters A sa najlepšie trápilo R. Belákovi ale stačilo to len na 7. miesto. Peter Cigánek skončil na 13. mieste a M. Zubaj nebol po chorobe ešte v poriadku a preteky nedokončil.


  5. 9. 2011      Zdroj RCT Martin

Späť