Vážení priaznivci cyklistiky, už o pár dní presne 28.8. 2011 odštartuje 3. ročník cyklistických pretekov Cestami SNP.

Slávnostný štart pretekov je naplánovaný na 10:00hod. z Divadelného námestia. Ostrý štart bude za mestom Martin, odmávaním vlajky z riaditeľského vozu, ktorý poskytla firma Galimex.

Prezentácia pretekárov je otvorená v sobotu 27.8.2011 od 18:00 hod. do 20:00 hod. a v deň štartu 28.8.2011 od 7:00 hod. do 9:15 hod., v budove Milénia.
Na prezentácii podpíše každý pretekár dodržiavanie cestného zákona a štartuje na vlastné nebezpečie.
Pre lepšiu štartovnú pohodu, žiadame cyklistov z okolia Martina aby sa prišli zaregistrovať už v sobotu.

Každý pretekár dostane od usporiadateľa malý darček, ktorý mu bude pripomínať cyklistické preteky. Každého pretekára vyzbrojíme kompletnou výživou na celý čas pretekov. O pitný režim sa bude starať firma Kompava a o výživu počas pretekov spoločnosť Nutrend. Po dojazde do cieľa sa môžu pretekári občerstviť chutnými cestovinami.

Aj tento rok sme museli nechtiac zmeniť trasu pretekov, kvôli prepadnutej ceste pred obcou Necpaly. Hneď na začiatku etapy vynecháme Jasenskú dolinu a odskúšame si zjazd do Belej. Upozorňujeme na prudký zjazd a vyzývame všetkých cyklistov k opatrnosti a ohľaduplnosti medzi sebou. Podrobnejšie si kopec budete môcť preštudovať cestou nazad pri jeho zdolávaní.

Potom až do partizánskej obce Blatnica bude trasa nezmenená. Odtiaľ bude pelotón nasmerovaný na obec Karlová, Valentová, Príbovce.
Z Príboviec sa opäť napojíme na trasu ktorou sme išli tj. Valča, Trnovo, Košťany nad Turcom, Belá Dulice. Na mostíku v obci Belá odbočíme doľava a začneme stúpať na najstrmší kopec celého preteku.

Cieľ je nezmenený na začiatku pešej zóny zo severnej strany mesta Martin.
Občerstvovacia stanica ( Bufet ) bude tradične v Mošovciach.

Vyhodnotenie bude prebiehať na Divadelnom námestí s predpokladom o 14:00hod. Víťaz obdrží cyklistický dres od výrobcu cyklistického oblečenia NYNA a pohár. Po skončení pretekov nasleduje tombola kde hlavnú cenu dáva spoločnosť MERIDA.

Tešíme sa na Vašu účasť a želáme príjemný zážitok z cyklistického podujatia. Organizačný výbor. Upozornenie: Tento rok nebude cestný pretek Cestami SNP súčasťou etapového seriálu s horským pretekom Zelená stopa, ktorý sa koná na druhý deň v Banskej Bystrici. http://www.merida.sk/clanek/70


  20. 8. 2011      Organizačný výbor Cestami SNP.

Späť