Na Majstrovstvách Slovenska v cyklistike kategórie Masters A (30.-39 roční) vybojoval Rastislav Belák z RCT Martin striebornú medailu. Jeho oddielový kolega Patrik Chlebo skončil tretí.

Na štart kategórie Masters A sa v daždivom počasí postavili štyria cyklisti v dresoch RCT Martin Miroslav Zubaj, Vladimír Kurhajec, Patrik Chlebo a Rastislav Belák. Tím mal za úlohu podporovať Miroslavova Zubaja, ktorý je vedúcim pretekárom priebežného poradia Slovenského pohára.

Naši jazdili aktívne.

„Naším cieľom bolo jazdiť od úvodu aktívne a častými nástupmi unaviť súperov,“ načrtol predštartovú taktiku jeden z kvarteta Turčanov skúsený Rastislav Belák.
O prvý únik sa hneď na začiatku postaral V. Kurhajec, ktorý natiahol pelotón a poriadne otestoval súperov. Po ňom sa od ostatných odpútal aj R. Belák a osamotený vydržal na čele slušných 30 km.
Dva okruhy pred koncom, pretekári v kategórii Masters A ich absolvovali sedem, opäť zaútočil R. Belák. Jeho nástup zachytil len Zvolenčan M. Kováčik.

„Náskok sa nám podarilo postupne zvyšovať. Veľký kus práce odviedli v skupine prenasledovateľov i moji oddieloví kolegovia, ktorí taktickou jazdou poriadne komplikovali zbytku poľa život,“ nešetril slovami chvály Belák.

Krôčik od zlata.

Vedúce duo nakoniec dotiahlo únik do úspešného konca. Na finiš si viac energie ušetril M. Kováčik.
„Na konci mi chýbali sily, ktoré som stratil ešte v prvom úniku. Musím však uznať, že súper vyhral zaslúžene,“ povedal v cieli strieborný pretekár. Vydarené predstavenie našich podčiarkol tretím miestom P. Chlebo. Navyše v kategórii Masters B si Ľ. Bugan zavesil na krk bronzovú medailu.

Štart aj cieľ pretekov bol v Jasenskej doline a trať viedla cez okolité obce. Jeden okruh meral 15 km. Kritickým miestom bol veľmi zradný zjazd a tiež dve náročné stúpania.
Prvé meralo 1 000 m a druhé 700 m. Pod Lyscom sa v siedmich vekových kategóriách predstavilo spolu 118 cyklistov.


  20. 8. 2011      Zdroj Nový Život Turca

Späť