Už o dva dni 5.7. 2011 po skončení pretekov v Sabinov, pokračoval seriál Slovenského pohára v Banskej Bystrici. Tu už pretekári štartovali v krásnom teplom počasí a mohli si vychutnávať slniečko na horskom kritérium.

Trať merala1km, z toho 500 metrov ostré strmé stúpanie, 500m zjazd, preteky sa išli ako bodovacia jazda, 5,3,2,1 bod každý tretí okruh, prejazdy 2,1 bod, posledný okruh dvojnásobne.
Víťazom sa stal pretekár s plným počtom okruhov s najvyšším počtom bodov. Pretekári dostihnutí o jeden okruh boli z pretekov odvolaní, do poradia sa uviedli so stratou okruhov.

V kategórii sa postavili Zubaj, Belák, Cigánek a v kategórii Masters B len jeden zástupca Ľ. Bugan. Išlo sa na 21 okruhov a obidve kategórie odštartovali spolu.

V prvých bodovačkách získal R. Belák 3 body, ktoré mu stačili na tretie miesto. M. Zubaj s dvoma bodmi obsadil štvrté miesto. P. Cigánek obsadil siedme miesto.

Ľubomír Bugan sa po štyroch okruhoch prepracoval na čelo balíku a tam bojoval so svojim najväčším súperom Ondrejom Glajzom o body na prémiach.

Po dramatickom priebehu potvrdil svoju výkonnosť a horské kritérium s počtom 22 bodov vyhral. O. Glajza nazbieral 18 bodov.

Po skončení pretekov si dopriali slovenské jedlá.


  16. 7. 2011      Zdroj RCT Martin

Späť