Počas víkendu 14. – 15.5 2011 sa v Jaslovských Bohuniciach konalo, ďalšie kolo Slovenského pohára v kategóriach Masters. Na Martinských cyklistov v zložení Miroslav Zubaj, Rastislav Belák a Peter Cigánek, čakal dvoj - etapový pretek.

V sobotu sa pretekári popasovali s časom, keď ako prvú etapu absolvovali časovku na 20 km. Prvý z martinského tria sa na trať vydal Peter Cigánek, štartovalo sa podľa konečného poradia z minulého roka.
Druhý odštartoval z RCT M. Zubaj, ktorý dosiahol čas 27:56 min. čím stratil na víťaza časovky J.Maťovčíka 1:31min. a obsadil šieste miesto.
Ako posledný sa na trať „rozbehol“ R. Belák, jeho čas 29:05 stačilo len na 13. miesto so stratou 2:04 min. na víťaza. P. Cigánek obsadil v časovke 16. miesto.

Nedeľné ráno sa nieslo v znamení veterného a daždivého počasia, čo rozhodne nedodávalo chuť do pretekania. Opak bol pravdou, už od štartu sa nasadilo rýchle tempo, ktoré pokračovalo až do konca 120 km dlhej etapy.
Hlavnou úlohou Rasťa a Petra bolo stiahnuť náskok vedúceho pretekára po časovke a tak pomoc M. Zubajovi prepracovať sa vyššiu priečku v konečnom poradí.

Etapa sa išla na okruhu, ktorý meral 30 km a pretekári ho absolvovali 4 krát. Prvé tri okruhy sa pelotón držal pohromade aj napriek častým nástupom. Až v štvrtom okruhu došlo na lámanie chleba a 15 km pred cieľom neudržali vysoké tempo viacerí cyklisti medzi nimi aj vedúci pretekár priebežného poradia Branislav Karas, ktorý prišiel do cieľa s vyše dvoj-minútovou stratou na víťazného Júliusa Maťovčíka z CK Slovkolex Ilava.
Miroslav Zubaj, ktorý posledné kilometre pred cieľom udával tempo prišiel v hlavnom balíku a obsadil tretie miesto.
V konečnom poradí etapového preteku sa posunul na bronzové miesto.

Peter Cigánek skončil na 8.miesto, R. Belák preteky nedokončil, poskytol svoje koleso M. Zubajovi, ktorý dostal defekt počas etapy.

V priebežnom poradí SP je M. Zubaj na treťom mieste a na prvého B. Karasa z Prievidze stráca 29 bodov.


  16. 5. 2011      Zdroj RCT Martin

Späť