V strede mesiaca jún 17.6.2023 sa uskutočnili majstrovstvá Slovenska v pretekoch s hromadným štartom v kategóriách Masters na Teplom Vrchu. Na štart pretekov v sobotu sa postavili takmer všetci členovia klubu RCT Martin. 
    Štart pretekov bol naplánovaný na 10:35, pričom spoločne na štartovnej čiare stáli kategórie Masters A, B a C. Dokopy takto po boku naraz odštartovalo šesť martinských cyklistov. Pár kilometrov po štarte viac krát skúšal svoje šťastie Ladislav Šidlo a snažil sa odísť súperom, avšak jeho pokusy boli neúspešné. Pred koncom prvého kola sa do úniku dostal Ján Palúch, ale jeho únik mal trvanie len 8 km. Pred vrcholom najdlhšieho stúpania v druhom okruhu nastúpil Ján Halík, ktorého si ako jediný dokázal zísť Ján Palúch. Nastolené tempo tejto dvojice bolo tak vysoké, že pelotón jazdiaci za nimi na nich rezignoval a pred koncom druhého kola už mali vyše dvoj minútový náskok. Do cieľa prišli spoločne a vybojovali si majstrovské tituly obidvaja v rôznych kategóriách. 
    V kategórií Masters A okrem víťaza Jána Palúcha skončil po páde na 11 mieste Patrik Lučanský.
    V kategórií Masters B si 9 miesto vybojoval Filip Lašút, 11 miesto Ladislav Šidlo a 14 miesto Miroslav Lelek.
    V kategórií Masters C mal klub len jedného zástupcu a to Rastislava Beláka, ktorý preteky nedokončil.
    V kategórií Masters D si Jozef Kohút vyjazdil  8 miesto.
    V najstaršej kategórií Masters C si Daniel Švolík vybojoval 5 a Milan Šugár 8 miesto.

Všetkým martinským pretekárom patrí pochvala za reprezentovanie klubu na vrchole sezóny a gratulácia opätovnému majstrovi Slovenska Jánovi Palúchovi. 




  26. 6. 2023      RCT Martin

Späť