Posledný víkend pred dlhoočakávaným cyklomaratónom sa niesol v duchu Slovenských Pyrenejí. Cyklistické podujatie s najväčšou tradíciou a históriou v Turci tento rok neobišlo ani našich pretekárov. 

Kategórie Masters sa na štart postavili v sobotu 21. augusta. Počasie bolo na pretekanie priam ideálne, ani príliš zima ani príliš teplo. Prví sa na trať vydali muži Masters A (Janko Palúch, Miško Mišík), Masters B (Rasťo Belák, Mirko Lelek, Filip Lašút, Peťo Cigánek) a Masters C (Jožko Kohút), čakali na nich dva 50km okruhy a teda 2x stúpanie na Vyšehrad a 2x na Diel. Ako vodič mechanického vozidla som sa Janka na štarte opýtala či by chcel aby som za ním išla ak pôjde do úniku. Odpovedal mi: "Určite nepôjdem, veď mňa dnes aj tak nikto nepustí." Opak bol však pravdou. Pár kilometrov po štarte sa vytvoril únik, do ktorého sa dostal Mirko Lelek avšak bol pohltený už v Kľačne. Na Dieli to Janko poriadne nakopol a jediný kto s ním dokázal udržať krok bol Tomáš Kojtal. Od vrchu kopca išli chlapci celé kolo sami pričom za nimi sa vytvorili dve skupiny ostatných pretekárov. Po druhom výšľape na diel Janko pridal v zjazde, odišiel Tomášovi pričom do cieľa prišiel víťazne s vyše minútovým náskokom. V tretej skupine prišli Miško Mišík (12.miesto) a Mirko Lelek (8. miesto), o niečo neskôr prišiel aj Jožko Kohút (16.miesto). Rasťo Belák, Filip Lašút a Peťo Cigánek preteky nedokončili. 

10 minút po chlapcoch sa na trať vidali aj naši ďalší pretekári Barborka Mazáková (Ženy masters A), Milan Šugár (Masters F) a Daniel Švolík (Masters F). Bol pre nich pripravený jeden 50km okruh. Barborka opäť ukázala, že vo svojej kategórií nemá konkurenciu a potom ako stratila svoju súperku už na Vyšehrade do cieľa prišla s náskokom takmer 4 a pol minúty. Daniel Švolík s Milanom Šugárom nesklamali a doviezli si do cieľa 5. a 8. priečku. 

Úplne posledný štartoval Braňko Belák v kategórií polygrafov kde si po jednom okruhu suverénne vyjazdil 1. priečku. 

Všetkým našim pretekárom gratulujeme, organizátorom ďakujeme za skvelý pretek a odpočítavame dni do Cyklomaratónu :).



  23. 8. 2021      Sophia Lilgová

Späť