Začiatkom júla sme sa ako každý rok dočkali našich obľúbených etapových pretekov v sérií Merida Road Cup. Konali sa Turčianske Okruhy- Memoriál Milana Beláka, a nebol to len taký hocijaký ročník, bolo to 10. výročie!

Preteky boli o to napínavejšie, že tento rok pretekári pred etapami museli zvládnuť aj krátky no náročný prológ, ktorý už na začiatku zamiešal celkovým poradím. Ďalší deň sa predstavili v rovinatej etape s jedným náročným kopcom okolo obcí Belá-Dulice a Necpaly a preteky uzavrela kráľovská etapa s cieľom na kopci nad obcou Horný Kalník. Ako býva zvykom lídri celkového poradia sa každý deň obliekli do vedúceho dresu a na záver si so sebou celkový víťaz odniesol víťazný trikot.

Najviac nás teší, že zahviezdili aj domáci pretekári a to v podaní Janka Palúcha, ktorý po krásnej celovíkendovej spolupráci s tímovým kolegom Lacom Šidlom dosiahol na žĺty dres v kategórií Masters A, pričom Laco skončil hneď v tesnom závese na druhom mieste. O rovnakú radosť sa postarali aj dievčatá v kategórií ženy Masters A, kde sa o víťazstvo suverénne zaslúžila naša najnovšia členka Barborka Mazáková a druhé miesto by patrilo Lenke Bičkošovej avšak po zdravotných komplikáciách musela po prvej etape odstúpiť z pretekov. Veľmi pekné tretie miesto vybojoval aj náš Daniel Švolík v kategórií masters F. Nešťastnú avšak úctyhodnú zemiakovú medailo získal náš predseda Rastislav Belák, veď okrem pretekania držal pod palcom aj celú organizáciu.

Z nášho pohľadu organizátorov by sme sa všetkým pretekárom chceli podďakovať za účasť, veríme, že sa vám páčilo a že sa ešte v hojnejšom počte stretneme nabudúci rok. Jedným dychom dodávame, že veľké poďakovanie patrí najmä obecnému úradu obce Horný Kalník a jeho predstaviteľovi starostovi Stankovi Rohoňovi a tiež obecnému úradu a starostovi obce Belá-Dulice, pánovi Igorovi Kapustovi. No a na záver najväčšie poďakovanie patrí pánom policajtom a regulovčíkom, ktorí na sa na cestách starajú o vašu bezpečnosť a bez ktorých by sme žiadne preteky nemohli organizovať.


Tešíme sa na vás na Cyklomaratóne po ceste SNP už 29.08.2021!


  30. 7. 2021      SL

Späť