Dňa 25.8.2019 sa v Martine konal už 11 ročník CYKLOMARATÓNU PO CESTE SNP. Na štart sa prihlásilo 214 pretekárov. Slávnostný štart bol naplánovaný pred OC Galéria o 9:50. Ostrý štart nasledoval pri HBM Biotike. Na výber boli dve trasy a to kratšia 62 km pre hobby jazdcov a dlhá 90 km pre licencovaných pretekárov.

Na dlhej trati sa prezentovali jazdci domáceho tímu R.C.T. Martin. Hneď od štartu sa na čele usadila dvoja Ladislav Šidlo a Ján Palúch spolu s ďalším pretekárom. Ladislav Šidlo sa z tejto skupiny oddelil a vrátil sa do pelotónu. Na čele ostali dvaja pretekári a to Ján Palúch a zahraničný pretekár z Česka Michael Zeťák, ktorý reprezentuje Českú republiku v MTB pretekoch na UCI pretekoch. Ich náskok narastal a od druhého kilometra pretekov ukážkovo spolupracovali. Na rýchlostnej prémií nastúpil Michael Zeťák, avšak šprintérsku prémiu nakoniec vyhral domáci pretekár Ján Palúch o pol kolesa. Tým potvrdil svoju skúsenosť, predvídavosť a rýchlosť v šprinte. Vzadu v pelotóne všetky nástupy spoľahlivo likvidoval oddielový kolega Ladislav Šidlo. Ten nepustil nikoho do stíhacej jazdy a celú dobu kontroloval čelo pretekov. Cestou späť stihla vedúca dvojica prejsť cez železničné priecestie, ale pelotón musel zastaviť z dôvodu prejazdu vlaku. Takže vedúca skupina bola zastavená na Valčianskom kopci. Vedúca skupina došla pod záverečný kopec s náskokom dvoch minút. V kopci sa domácemu pretekárovi Jánovi Palúchovi podarilo odpútať od Michaela Zeťáka, ktorému došli sily. Nasledoval rýchly zjazd kde Ján Palúch svoj náskok zvýšil a v cieli mohol oslavovať absolútne víťazstvo 11. ročníka cyklomaratótu Po ceste SNP. 

V cieli netajil veľkú radosť aj riaditeľ pretekov a predseda klubu R.C.T. Martin Rastislav Belák z víťazstva domáceho pretekára. 

Ďalsie umiestnenia pretekárov  z klubu R.C.T. Martin, ale aj ďalších jazdiacich nájdete vo výsledkoch na našej stránke. 

 


  26. 8. 2019      R.C.T. Martin

Späť