Posledný májový víkend sa v Perneku uskotočnili preteky s dojazdom na kopec Pezinská Baba. Štart pretekov bol o 10:00, kde ako prvý na trať vyrazili muži B. Tento pretek bol dynamický, plný nástupov o ktoré sa predovšetkým staral Ján Palúch, ten nechýbal ani v jednom úniku. Nakoniec sa odpútal od pelotónu a pod Pezinskú Babu došiel sám. Avšak v kopci ho dostihol pelotón, kde sa však zmohol ešte na ďalší nástup, avšak už na viac nedosiahol. Do cieľa prišiel na na 8 mieste a Patrik Lučanský na 11 mieste.
V kategórií Masters A podobne tvoril preteky Ladislav Šidlo. Ten svojimi opakovanými nástupmi uberal sily konkurentom Tomáša Kojtála. Pod kopec prišiel sám, ale kopec bol nad jeho sily. Čo však vôbec neprekážalo, pretože taktika bola postavená na Tomášovi, ktorý ju doviedol aj do víťazného konca a zvíťazil v dojazde na kopec. Ladislav šidlo obsadil 13 miesto.
V Masters B boli najväčšie nádeje vkladané do Filipa Lašúta, ktorý potvrdil vynikajúcu formu, a v špurte na Babu si vybojoval 4 miesto. Rastislav Belák obsadil 15 a Miroslav Lelek 18 miesto.
V Masters C reprezentoval klub Jozef Kohút, ktorý obsadil 13 miesto.
V Masters E vybojovali naši najstarší pretekári Daniel Švolík a Milan Šugár 9 a 10 miesto.
Lenka Bičkošová si poradila so súperkami a vybojovala tak isto ako Tomáš Kojtál, úžasné prvé miesto.


  26. 5. 2019      R.C.T. Martin

Späť