Posledný júlový víkend sa uskutočnil Memoriál V. Janovjaka v Sokolovciach pri Piešťanoch. Na pretekárov čakalo veľmi teplé počasie s miernym vetrom. Na štart pretekov o 10:00 sa postavili spolu Muži B, Masters A a Masters B. V tomto štartovnom poli mal martinský oddiel početné zastúpenie.

    Hneď v prvom okruhu svoje šťastie vyskúšal Ladislav Šidlo, ktorý sa pokúsil o únik. Jeho únik vydržal až do druhého kola v ktorom bol dostihnutý. Po krátkom odpočinutí, to skúsil znova. Na jeho nástup nereagoval nikto z pelotónu, ktorý spomalil a nechal mu priestor na realizáciu. Po pár kilometroch z pomalého tempa pelotónu sa pokúsil odísť Ján Palúch spolu s ďalším cyklistom z Rimavskej Soboty, avšak tento pokus bol hneď pelotónom zlikvidovaný. V treťom kole bol dostihnutý aj Ladislav Šidlo, ktorého zastavili až kŕče v kopci. V poslednom okruhu nastúpil Tomáš Kojtál a odišiel v najstrmšom úseku okruhu. Za ním zostala iba 7 členná skupina pretekárov, v ktorej bol aj Ján Palúch. Keď Tomášov náskok bol na jednej minúte a dvadsať sekúnd o únik sa pokúšal aj Ján Palúch, ktorý nastupoval iba v zjazdoch. Až posledný zjazd sa ukázal ako ten pravý a odišiel skupine prenasledovateľov. Do cieľa ako prvý prišiel Tomáš Kojtál a vyhral kategóriu Masters A, pričom tesne za ním so stratou pár sekúnd prišiel Ján Palúch a vyhral kategóriu Muži B.

    Ladislav Šidlo obsadil v Masters A desiatu priečku. Za ním finišoval aj Michal Mišík a následne Patrik Lučanský, ktorí obsadili v kategórií Muži B pekné 5 a 7 miesto v cieli. Rastislav Belák dokončil preteky na trinástom mieste.

    V ženskej časti si Lenka Bičkošová pripísala ďalší úspech, keď vyhrala svoju kategóriu. V kategórii Masters E si Daniel Švolík a Milan Šugár vybojovali pekné siedme a ôsme miesto.


  30. 7. 2018      R.C.T. Martin

Späť