Počas víkendu sa uskutočnilo ďalšie kolo Merida Road Cupu. Tento krát, cyklisti zavítali na Teplý vrch, ktorý potvrdil svoju povesť, a privítal ich vysokými teplotami. V sobotu bola na programe individuálna časovka, kde najlepší čas z oddielu zajazdil Ján Palúch a to 29:30,49, ale to mu v konečnom dôsledku vynieslo až 9 miesto v kategórií muži B. Samotný pretekár netajil sklamanie z formy a nebol s časom spokojný. Počas časovky musel púšťať vozidlo s právom prednosti vjazde, čo do značnej miery ovplyvnilo jeho výkon. V tejto kategórií štartoval aj Patrik Lučanský, ktorý vybojoval 14 miesto.
            V kategórií Masters A Rastislav Belák obsadil vynikajúce 4 miesto s časom 30:59,18. Jozef Kohút vybojoval 12 miesto v kategórií Masters C. Daniel Švolík obsadil 8 a Milan Šugár 9 miesto v kategórií Masters E.

V nedeľu odštartovali cyklisti o 10:05 z Teplého Vrchu a čakala ich 99 km dlhá trať, ktorej profil bol vyložene kopcovitý. Spoločný štart absolvovali pretekári v kategóriách muži B, Masters A a B. Na štart sa postavili štyria pretekári vo farbách R.C.T. Martin. Hneď po pár metroch po štarte vyskúšal pozornosť ostatných cyklistov Ján Palúch, ktorý sa pokúšal dostať do úniku. Následne sa pridali ďalší 3 pretekári, avšak ich pokus bol po necelom kilometri zlikvidovaný.  Na ďalší únik si cyklisti museli počkať do prvej polovice prvého okruhu kde nastúpil Gábor Fejes a následne odskočil pelotónu. Na jeho únik reagoval ako prvý Michal Mišík, avšak nepodarilo sa mu dostihnúť maďarského pretekára. Následne vyrazila z pelotónu druhá skupina spolu s Jánom Palúchom a ďalšími 8 pretekármi, ktorá sa odpútala od pelotónu a začala stíhanie vedúceho pretekára. Ani po 2 okruhoch nedokázali Fejesa stiahnuť aj keď mu boli neustále v pätách a držali s ním očný kontakt. Maďarský pretekár dotiahol svoj únik do víťazného konca a Ján Palúch aj vďaka celodennému úniku dokončil preteky na peknom 6 mieste v kategórií muži B s dvoj-minútovou stratou na víťaza. Michal Mišík dokončil preteky na 11 a Patrik Lučanský na 20 mieste.

V kategórií Masters A Rastislav Belák a vybojoval vynikajúce 2 miesto. Celkovo na víťaza svojej kategórie stratil štyri a pol minúty. Prvý okruh sa mi nešiel najlepšie, ale potom som si našiel svoje tempo, ktoré mi sedelo až do konca pretekov. Dokázal som ešte v cieľovej rovine prešpurtovať Pavola Hedvigya a vybojovať tak pekný výsledok pre martinský oddiel.

V kategórií Masters C obsadil po menšom blúdení po trati Jozef Kohút 14 miesto a v Masters E obsadil Milan Šugár 7 a Daniel Švolík 8 miesto.
       Za fotky ďakujeme Inke Oravcovej a krátke video z pretekov nájdete na nasledujúcom odkaze: 

https://www.youtube.com/watch?sns=fb&v=O47nts74cno&app=desktop


  4. 6. 2017      R.C.T. Martin

Späť