V sobotu odcestoval oddiel na časovku jednotlivcov do Prešova.  Napriek nepriaznivému počasiu a výdatnému dažďu počas časovky dosiahol vynikajúci výsledok  Ladislav Šidlo. Kategóriu Masters A vyhral s časom 25:08,1 a celkovo zajazdil druhý najrýchlejší čas. Dobrý výkon podal aj Tomáš Kojtál, ktorý obsadil tretie miesto s časom 26:09,9 a štvrtý skončil Rastislav Belák s časom 27:04,4.

              V kategórií muži B podal dobrý výkon Ján Palúch a obsadil tretie miesto s časom 26:03,7, šiesty skončil Michal Mišík s časom 28:02,9 a ôsme miesto obsadil Patrik Zigo s časom 30:34,2.
                 V kategórií Masters E obsadil Daniel Švolík piate miesto s časom 32:20,6 a Milan Šugár obsadil s časom 33:02,6 siedme miesto.


                Nedeľné preteky boli odštartované s hodinovým oneskorením a na štarte boli okrem pretekárov jazdiacich Merida Road Cup aj pretekári v rámci Východ road ligy. Hneď po štarte sa pokúšali o únik Ladislav Šidlo spolu s Jánom Palúchom, ale ich pokus bol veľmi rýchlo zlikvidovaný. O ďalší nástup sa postaral o pár kilometrov neskôr znova Šidlo, avšak ani tento pokus nebol úspešný. Na zhruba 30 kilometri sa odtrhla skupina favoritov do ktorej sa dostal aj Tomáš Kojtál. Po ustálení tempa v pelotóne sa o ďalší únik pokúsil Ján Palúch na 70 kilometri, avšak jeho únik trval iba 5 kilometrov a bol zlikvidovaný. Na 84 kilometri to skúsil znova a po pár kilometroch sa k nemu pridali aj ďalší pretekári a udržovali si konštantný odstup pred pretekármi v pelotóne. Pelotón sa pri nájazde na  cieľové stúpanie na horskú chatu Bukvica rozdelil, a to pádom pretekárov, avšak ani jeden pretekár z Martinského oddielu sa do neho nezaplietol.  Jednotlivé úniky dotiahli svoje úsilie až do konca. Tomáš Kojtál obsadil vo svojej kategórií druhé miesto s necelou 30 sekundovou stratou na víťaza, Ladislav Šidlo dokončil preteky na štvrtom mieste a  Rastislav Belák skončil na siedmom mieste. V kategórií muži B obsadil Ján Palúch aj vďaka úniku štvrté miesto, Michal Mišík skončil na piatom, Patrik Lučanský na jedenástom a Patrik Zigo na štrnástom mieste.

                V kategórií Masters E obsadil Daniel Švolík ôsme a Milan Šugár deviate miesto.


  18. 5. 2017      R.C.T.Martin

Späť