Posledné preteky v seriáli Masters sa konali v Banskej Bystrici, ktoré boli zároveň vyhlásené ako Majstrovstvá Slovenska v pretekov do vrchu. Štart v obci Nemce a cieľ po 6 km v horskom stredisku Šachtička s prevýšením 590 m a maximálnym stúpaním 12%.

V daždivom počasí nastúpili len štyria zástupcovia z R.C.T. Martin v kategórii Masters A, T. Kojtál a L. Šidlo. Tomáš opäť dokázal, že v koncoch nenašiel súpera, ktorý mu mohol zobrať Majstra Slovenska do vrchu, jeho výsledný čas bol 21:51,11min. Ladislavovi Šidlovi namerali čas v cieli 25:21,89 min. a obsadil 4. miesto.

V kategórii Masters E odštartovali Milan Šugar a Daniel Švolík. Tentokrát sa lepšie darilo prvému menovanému, ktorý ukázal, že v kopcoch mu to ide lepšie a časom 37:15,74 min. obsadil 7. miesto. Daniel sa popasoval s náročným stúpaním a časom 37:39,92 min. obsadil 8. miesto.

Po skončení časovky do vrchu sa konalo slávnostné vyhlásenie celkového pohára Merida Road Cup 2016.     

Najväčšiu radosť nám prinieslo prvé miesto v konečnom poradí Slovenského pohára Merida Road Cup 2016 víťazstvo Tomáša Kojtala v kategórii Masters A. Úspech klubu znásobilo druhé miesto Ladislava Šidlu, ktorý je zároveň aj úradujúcim Majstrom Slovenska a tretie miesto Rastislava Beláka.   

Ďalšie poradie martinských pretekárov v konečnom hodnotení: Ľubomír Bugan 9. miesto, Branislav Belák 13 a Roman Zrelica 19. miesto.

Veľmi pekný výsledok dosiahol Ján Palúch, ktorý v konečnom poradí v kategórii Muži B skončil na vynikajúcom 2. mieste.  Michal Mišík obsadil 11. a nováčik tejto sezóny Patrik Zigo, obsadil 22. miesto. 

V kategórii Masters B obsadil Peter Cigánek so ziskom 71 bodov sedemnáste miesto.

Kategóriu Masters E vzorne reprezentovali Daniel Švolík, ktorý obsadil 7.  a Milan Šugar 8. miesto.

Všetci títo pretekári sa zaslúžili, že martinský oddiel R.C.T. Martin skončil v hodnotení klubov na Slovensku na treťom mieste. 



  19. 10. 2016      Zdroj R.C.T. Martin

Späť