Prvý septembrový deň na výročie Dňa Ústavy Slovenskej republiky sa konalo 15.kolo Slovenského pohára Masters v Haliči.

Pekné počasie a dobrá nálada, ktorú rozsieval čestný riaditeľ pretekov Jozef Pročko,  spríjemňovala pretekárom atmosféru počas celých pretekov. 

Na trať Zbrojnica Halič , výpadovka Lučenec- križovatka smer Tomášovce-križovatka smer St. Halič-Tuhár odtiaľ museli pretekári  v absolvovať v každom kole stúpanie o dĺžke 3,5 km na Polichno, Lupoč a zjazd do obce Halič.

Ako prví odštartovali spoločne pretekári v kategóriach Muži B, Masters A, B. V prvej kategórii sme mali zastúpenie Ján Palúch, Michal Mišík. V Masters A odštartoval vedúci pretekár priebežného poradia Tomáš Kojtál a Rastislav Belák. Masters B hájil Peter Cigánek.

Najlepšie si viedol a všetkým ukázal, že v kopcoch sa najlepšie cíti T. Kojtál, ktorý prišiel do cieľa ako prvý, keď  sa v poslednom stúpaní odpútal razantným nástupom všetkým  súperom.

Ján Palúch sa pokúšal odpútať niekoľko krát od súperov ale 400 metrov pred cieľom bol dostihnutý a do cieľa prišiel na štvrtom mieste.

R. Belák skončil tretí, Cigánek deviatý.

Kategóriu Masters E, hájil Milan Šugar a Daniel Švolík. Milanovi sedeli lepšie kopce a obsadil pekné piate miesto, Danielovi to tak v horách nesedí a obsadil siedme miesto.



  4. 10. 2016      Rastislav Belák

Späť