V nedeľu pokračoval seriál Slovenského pohára Mastres "domácimi pretekmi" Slovenské Pyreneje v rámci Znievských dňoch cyklistky.

Obloha na štarte naznačovala, že každú chvíľu spustí sprchu na cyklistov, ktorí sa postavili na štart 56. ročníka tohto krásneho cyklistického podujatia na čele s Jurajom Farbiakom a pani Erikou Cintulovou starostkou obce Kláštor pod Znievom.

O 10 hodine odštartoval hlavný pretek kategóriou Muži Elite v ktorej po chorobe nastúpil Michal Mišík preteky nedokončil, Michal Podhradský pre ktorého to boli prvé väčšie preteky tohto druhu a Ján Palúch.

Najlepšie si viedol Ján Palúch, ktorý sa aktívne zapájal do vývoja pretekov a niekoľko krát sa ocitol v únikoch. Bohužiaľ tieto mu odobrali síl na záver etapy a tak skončil na 45. mieste. 

Po mužoch Elite odštartovala kategória Masters A na čele s úradujúcim majstrom Slovenska Lacom Šidlom , vedúcim pretekárom priebežného pohára Tomášom Kojtalom ďalej Rastislav Belák, Branislav Belák a Ľubomír Bugan.

Hneď od prvého kilometra podľa taktiky nastúpil do úniku Rastislav Belák spolu s Tomášom Cepkom klub Cyklisti Trnava a tretí v úniku bol Boris Horváth Dema Racing Team Senica. Trojčlenná skupina si vypracovala až 3 minútový náskok ale ich únik trval len na vrchol kopca Diel kde boli dorazení prvou skupinou.

Z Vrícka do Kláštora niekoľko krát nastúpil Ladislav Šidlo ale až jeho pokus tesne pred Kláštorom vyšiel a odpútal sa aj s pretekárom Miroslavom Kováčikom. Vedúca dvojica bola dostihnutá 1 km pred vrcholom kopca Vrícko na ktorom sa sformovala vedúca trojčlenná skupina v ktorej boli Kojtal a Šidlo. 

Tento únik vydržal až do cieľa kde mal najväčšiu radosť po cieľovej taktike Tomáš Kojtal. Ladislav Šidlo obsadil druhé miesto. Umiestnenie ďalších pretekárov B.Belák 9.miesto, Ľ.Bugan 10.,R.Belák 11. miesto.

Aj v kategórii Masters E sme mali zastúpenie Danielom Švolíkom a Milan Šugarom, ktorí bojovali v daždivom počasí a dobré výsledky. Daniel obsadil krásne piate miesto a Milan Šugar preteky dokončil na siedmom mieste.

Jeden zástupca v kategórii Masters B Peter Cigánek skončil na 19. mieste.


  22. 8. 2016      Zdroj R.C.T. Martin

Späť