V nedeľu hostila obec Pernek cyklistov na 19. kole Slovenského pohára Merida Roud Cup posledným pretekom jednotlivcov v tomto ročníku.

Na pretekárov čakala 96 km trať s cieľom na Pezinskej Babe.  Po kategórii Muži B odštartovala spoločne kategória Masters A a B, v ktorej boli Ladislav Šidlo a Rastislav Belák. Hneď po štarte sa pokúšal Šidlo, svojimi vychýrenými nástupmi  odpútať od hlavného balíku.

Na 10 km po otočke v Malackách sa mu to podarilo a spolu s ním odišli ďalší traja cyklisti. Spoločnou spoluprácou sa im darilo svoj náskok zvyšovať a dotiahli ho až do cieľového stúpania na Pezinskú Babu. V stúpaní mal najviac síl martinský cyklista a posledným nástupom pred cieľom zavŕšil svoju snahu do víťazného konca.    

Po úniku Ladislava Šidlu sa za ním sformovala šesť členná skupina spolu Rastislavom Belákom z kategórie Masters B. Zhuba na 25 km došlo k pádu v hlavnom balíku pre chybu španielskeho cyklistu.

Šesť členná skupinka si svoj odstup od balíka udržala až do cieľa. Rastislav Belák sa v stúpaní odpútal od svojho súpera  a do cieľa dorazil ako prvý z kategórie Masters B.   

Michal Mišík odštartoval v kategórii Muži B ( Tomáš Kojtal  pre chorobu neštartoval)  zhruba 30km po štarte vznikol únik v ktorom nechýbal Michal ale po piatich kilometroch bol únik zlikvidovaný.  Neskoršie vznikol ďalší únik, ktorý už bol úspešný a vydržal až do cieľa, bohužiaľ v ňom sa už Michal nenachádzal. V cieli na vrchole Pezinskej Baby síce martinský cyklista vyhral špurt hlavnej skupiny ale stačilo to len na umiestnenie v prvej desiatke na 9. mieste. 

V kategórii Masters D odštartovali  Daniel Švolík a Milan Šugar. Na 36km etape s cieľom taktiež na Pezinskej Babe skončil Daniel časom 1:17,58 na 8.mieste a Milan Šugár časom 1:20,19 na 9. mieste. 


  7. 9. 2015      Rastislav Belák

Späť