Víkend 22. a  23.8. 2015 je sviatok cyklistiky v Kláštore pod Znievom v podaní Slovenských Pyrenejí. Každý rok sa tu schádza najlepšia konkurencia z celého Slovenska od mládežníckych  až po najstaršie vekové kategórie.

Určite ozdobou cyklistického sviatku patril Juraj Sagan, ktorému organizátori umožnili štart v kategórii Muži Elite.

V sobotu v kategórii verejnosť sa najlepšie z turčianskych cyklistov  darilo Viktorovi Feťkovi, ktorý obsadil štvrté miesto. Cyklisti absolvovali 1okruh. 

V nedeľu odštartovala na 3 okruhy 151 km hlavná kategória Muži Elite v ktorej mal cyklistický oddiel R.C.T. Martin zastúpenie v obsadení Michal Mišík a Tomáš Kojtal.  Svojím dobrým výkon prišiel v hlavnom balíku a obsadil 19. miesto, Tomáš Kojtal po skvelej práci a snahe dostihnúť vedúcu štvoricu skončil nakoniec na 49 mieste.  

V kategórii Masters A na 2 okruhy 102 km odštartoval Ladislav Šidlo, Branislav Belák a Juraj Vnučák, spoločne s touto kategóriou odštartovali Masters B - Rastislav Belák a Ľubomír Bugan.

Prví spomínaní mali najviac síl a ich zásluhou vznikla vpredu sedemčlenná skupina po prvom okruhu na kopci Diel. Druhá skupina v ktorej bol aj L. Bugan síce vedúcu skupinu dobehla pod Dielom ale ihneď nasledoval nástup vedúcej skupinky, ktorá si potom svoj náskok udržala až do cieľa. Na cieľovej obrátke využil svoje schopnosti Ľubo a obsadil vynikajúce 4. miesto. R. Belák skončil na 15. mieste.  

Branislav Belák mal ešte technickú poruchu na vrchole kopca Diel ale vzniknutú stratu zlikvidoval tesne pred cieľovým miesto, kde ešte stihol nastúpiť a vypracovať dobrú pozíciu do špurtu Lacovi Šidlovi.

Ten situáciu náležite využil a svoju aktivitu z dňa premenil na víťazstvo na 55. ročníku Slovenských Pyrenejí.    

V kategórii  Masters D si naši dvaja zástupcovia Daniel Švolík vybojovali na 1 okruhu 11. miesto a Milan Šugár 10. miesto.

V nedeľu organizátori pripravili prvý ročník cyklistických pretekov pre najmenšie cyklistické nádeje. Deti boli rozdelení podľa veku.

V kategórii deti do 3 rokov na održadlách zvíťazil Maxim Meľo na druhom mieste sa umiestnil Matej Belák.   V kategórii od 6 - 10 rokov vyhral Michal Belák.  



  24. 8. 2015      Rastislav Belák

Späť