Počas víkendu sa uskutočnilo 13 . kolo Slovenského pohára Masters medzinárodnými etapovými cyklistickými pretekmi. Etapové centrá boli obec Horný Kalník a Jasenska dolina.

Cyklistický oddiel nastupoval s úlohou získať dres vedúceho pretekára aspoň v jednej kategórii.

V sobotu organizátor pripravil preteky aj pre najmladšie kategórie, ktoré si zmerali sily na okruhu v Hornom Kalníku. V najmladšej kategórii 3 až 5 ročných vyhrala domáca pretekárka Sárka.

O 11 hod. vyštartovali kategórie  C,D,E,F a ženy ktorí sa pasovali s teplom a s piatimi okruhmi. V kategórii D odštartoval jediný pretekár Milan Šugar (Daniel Švolík pre zranenie neštartoval pozn. autora) a skončil v prvej etape na 9. mieste.

O 14 hod. nastúpili "mladí" pretekári v kategórie Muži B kde mali Martinčania svoje želiezko Tomáša Kojtala a jeho pomocníka Michala Mišíka. V kategórii Masters A nastúpil Branislav Belák a Ladislav Šidlo, ktorí spolu s Rastislavom Belákom a Ľubomírom Buganom z kategórie Masters B mali pomáhať spomínanému Tomášovi.        

Vďaka dobrou spoluprácou Tomáš skončil v prvej etape dlhej 109,5 km na treťom mieste časom 3:04,45 hod. a na prvého Mariána Stančíka strácal 2s. Výborný výkon podal Ladislav Šidlo ktorý skončil na 2. mieste so stratou 13s. na prvého pretekára Ivana Harcega z Trek Oslany.  Branislav Belák obsadil 4. miesto.

Ladislav Bugan a Michal Mišík mali smolu v podobe viacerých defektoch, ktoré boli z dôvodu škodoradosti niekoho keď na trať  nasypali pripináčiky.    Obidvaja pretekári preteky dokončili ale s výraznou stratou na víťaza.

Rastislav Belák obsadil  7. miesto taktiež s veľkou stratou na víťaza Jozefa Javorku z Ružomberku.  

Na druhý deň bola úloha jasná. Znížiť stratu Tomáša Kojtala a bojovať o fialový dres v kategórii Muži B . Vďaka obetavosťou celého družstva sa to podarilo a Tomáš si v záverečnom špurte vybojoval druhé miesto a získal pár sekúnd k dobru a získal vytúžený dres víťaza etapových pretekov Turčianske okruhy. V záverečných kilometroch mu výdatne pomáhal Michal Mišík ktorý obsadil 4. miesto v druhej etape.

Ladislav Šidlo a Branislav Belák špurtovali z hlavného balíka kde si Ladislav Šidlo vybojoval opäť druhé miesto a celkovo skončil na vynikajúcom druhom mieste. Branislav došpurtoval na 5. mieste a celkovo obsadil piate miesto.    

Ľubomír Bugan po predošlom smolnom dni to vyskúšal únikom v druhej etape a vybojoval si v etape prvé miesto. Rastislav Belák preteky nedokončil.

Milan Šugár si v druhej etape vyjazdil 8. miesto a celkovo obsadil  9. miesto. 



  10. 8. 2015      Rastislav Belák

Späť