V sobotu 13.6. 2015 sa v Kráľovej pri Senci konali preteky Slovenského pohára Masters. Na štart  v horúcom počasí sa  postavili Ladislav Šidlo,Branislav Belák, Rastislav Belák a Peter Cigánek.

Usporiadatelia odštartovali obidve kategórie spolu  takže si Martinčania mohli pomáhať. Pretekalo sa na 9 km okruhu pričom Masters A mal trať dlhú 81 km a Masters B o jeden okruh menej 72 km.

Od štartu nebola núdza o úniky o ktoré sa postarali aj cyklisti z Turca. V štvrtok okruhu nastúpil Rasťo po chvíli sa k nemu pridali ďalší traja pretekára všetci z kategórie Masters B. Vypracovali si náskok  1:30 min. Dvaja z úniku nevydržali tempo a vredu zostal R.Belák a Milan Babka z Dukla Bratislava.

Po absolvovaní dvoch kôl ich balík dostihol a vytvorila sa ďalšia štvorčlenná skupina v ktorej opäť nechýbal Rastislav Belák, spolu s ním zostal aj spomínaný Milan Babka z kategórie Masters B. Do skupiny sa pridal Róbert Bartko CK Piešťany a Rodriguez David zo Španielska momentálne jazdiaci za oddiel CK 3D Race Team Bratislava.

Vedúca skupina si udržala náskok, ktorí dotiahla až do cieľa. Rastislav Belák obsadil druhé miesto, víťaz v Masters B sa stal Milan Babka Dukla Bratislava časom 1:43:42 hod. Peter Cigánek obsadil 7. miesto.

V kategórii Masters A zvíťazil pretekár zo Španielska časom 1:57:20 hod., druhý bol Bartko a na treťom mieste skončil pretekár z Martina Ladislav Šidlo, keď vyhral špurt balíka. Branislav Belák obsadil piate miesto.

V kategórii D na trati dlhej 45 km obsadil pekným výkonom Daniel Švolík 7.miesto časom 1:11:29 hod. a Milan Šugár skončil na 8. mieste časom  1:18:35 hod.





  23. 6. 2015      Rastislav Belák

Späť