V sobotu 24.5. 2015 sa uskutočnili preteky v pohári  Merida Ruod Cup 6. kolom so štartom v Perneku a s cieľom na Pezinskej Babe. Počasie bolo chladné, pod mrakom a pretekári stúpali do cieľového kopca v ako v "jesennej hmle".

V kategórii Muži B sa na štart 110 km etapy, postavil Tomáš Kojtal, ako jediný zástupca v tejto kategórii. Michal Mišík pre chorobu neštartoval.

Tomáš si počas celého preteku strážil čelo balíku, ktoré sa nakoniec neroztrhalo a celý balík začal spoločne stúpať do kopca kde na vrchole bol cieľ. V špurte si nakoniec vybojoval pekné 4. miesto časom 2:50:33 hod., priemerná rýchlosť bola 38,7 km/h.  Víťaz sa stal Rudolf Rusina z CK Banská Bystrica.

Taktiež ako jediný pretekár  v kategórii Masters B na identickej trati odštartoval Rastislav Belák, ktorý skončil na 7. mieste časom 2:54:50 hod. "Bohužiaľ v závere mi chýbali sily v cieľovom kopci -  smutne zhodnotil Rasťo. " 

Kategória Masters D mala 47 km trať a tu boli dvaja zástupcovia z R.C.T. Martin Daniel Švolík a Milan Šugár. Daniel obsadil 7.miesto  časom 1:18:49 hod. Milan skončil na deviatom mieste časom 1:33 hod.


  12. 6. 2015      Rastislav Belák

Späť