Počas víkendu 16.5 - 17.5. pokračoval seriál cyklistických pretekov Merida Roud Cup v kategóriách  Masters druhým a tretím kolom vo východnej časti Slovenska a to v meste Prešov, v ktorom sa nachádza jediná cyklistická dráha.

Uskutočnením týchto pretekov chceli organizátori poukázať na to, aby sa hľadali  finančné prostriedky na jeho záchranu.

Dejiskom sobotňajšieho kritéria bol Prešov kde si pretekári merali špurtérske schopnosti na 3,3 km okruhu, pričom každý okruh sa bodoval 2,1 bod a každý tretí 5,3,2,1. V poslednom okruhu je bodovanie dvojnásobne.

Ako prví zástupcovia z R.C.T. Martin vyrazili na štart v kategórii Masters D,  Daniel Švolík a Milan Šugár. Počas 6 okruhov bojovali o body. Konečné poradie Daniel, ktorý  skončil v hlavnom balíku obsadil 4. miesto. Milan Šugár skončil na piatom mieste.

Rastislav Belák kategória Masters B a Michal Mišík Kategória Muži B odštartovali spoločne. Michal svojou výraznou podporou pomohol svojmu kolegovi z družstva, ktorý nazbieral naviac bodov z obidvoch kategórii a kritérium s počtom 25 bodov vyhral.
Obidve kategórie absolvovali 12 okruhov. 

V nedeľu pokračoval seriál Merida Roud Cup pretekom s hromadným štartom jednotlivcov so štartom a cieľom v Sabinove. 
Ako prvá odštartovala kategória Masters D v ktorej štartoval Daniel Švolík a Milan Šugár. Kopcovitú trať dlhú 55 km absolvovali priemernou rýchlosťou 34,6 km/h. Umiestnenie v kategórii D, obsadil Švolík štvrté miesto a Milan Šugár piate miesto.

Trať dlhú 97 km absolvoval Rastislav Belák kat. Masters B časom 2:34:45 hod. a obsadil tretie miesto. "Po včerajšom kritériu som cítil slabosť v nohách čo sa aj prejavilo v najväčšom stúpaní kde som odpadol y vedúcej skupiny. Strata a bolesť bola veľká a už sa mi nepodarilo dohnať vedúcu skupinu" - približuje priebeh pretekov R. Belák. 

Michal Mišík odštartoval na rovnakej trati vo svojej kategórii Muži B a obsadil vynikajúce 2. miesto, keď v špurte prehral s víťazom Adriánom Babičom z oddielu Uni Trek Bike Team Poprad.


  27. 5. 2015      Rastislav Belák

Späť