Horný Kalník sa stal opäť po roku dejiskom etapových pretekov Masters Turčianske okruhy, keď privítal cyklistov v kategóriách Masters na 12. kole Slovenského pohára CPV ( Cyklistika pre všetkých).

Štart prvej etapy bol v sobotu 12.7. 2014. Pred kategóriou Masters C,D,E,F odštartovala o 9:30 hod. prvý krát detská kategória.
Po tejto kategórii o 11hod. odštartovala prvá časť etapových pretekov. V uvedených kategóriách domáci klub R.C.T. Martine nemal zastúpenie.

O 14hod. pred Obecným úradom v Hornom Kalníku odštartoval starosta obce Stanislav Rohoň hlavnú kategóriu kde v kategórii Muži B nastúpil Tomáš Kojtal spolu s Michalom Mišíkom.
V kategórii Masters A hájil martinské farby Branislav Belák a Ladislav Šidlo. Ako jediný v kategórii Masters B odštartoval Rastislav Belák..

Pretekári absolvovali podľa kategórii rôzny počet okruhov. Najmenší počet okruhov mala v kat.B, 7 okruhov kde R. Belák došpurtoval na 2. mieste. B. Belák skončil tretí a L. Šidlo na 8 mieste. Po desiatom okruhu sa došpurtovali Muži B. T.Kojtal prišiel v hlavnom balíku a M. Mišík s malým odstupom.

Druhá etapa pokračovala so štartom a cieľom v Jasenskej doline. Úloha Martinčanov bola vybojovať aspoň jeden vedúci dres. Bohužiaľ nepodarilo sa to ani v jednej kategórii.

Branislav Belák obsadil konečné 5.miesto, Ladislav ako dvorný pomocník, ktorý počas celého preteku pomáhal Branislavovi preteky nedokončil. R. Belák skončil na štvrtom mieste.

Tomáš Kojtal obsadil konečné 11.miesto a Michal Mišík 18.miesto.


  25. 7. 2014      Zdroj R.C.T. Martin

Späť