Počas uplynulého víkendu sa konali etapové preteky v cyklistike SP Merida Road Cup 6. kolo SP v Sabinove o pohár primátora mesta Sabinov.

Na východ vycestovali Rastislav Belák, Michal Mišík, Tomáš Kojtal a Daniel Švolík. V sobotu pripravil organizátor pretekov Stanislav Klimeš po 16,5 km nájazde náročný 11 km okruh. Pretekári ho absolvovali niekoľkokrát podľa vekových kategórii.

Ako prvý Martinčan v kategórii Masters D odštartoval Daniel Švolík. Nielen náročnosť okruhu ale aj búrka počas pretekov dali poriadne zabrať.
Po absolvovaní štyroch okruhov 61,5 km skončil na 6. mieste. V druhej etape skončil na 6. mieste. V konečnom poradí po dvoch etapách obsadil taktiež šieste miesto.

V poobedňajších hodinách nastúpili na štart prvej etapy v kat. Muži B Michal a Tomáš. Pretekári so počínali veľmi dobre a počas 8 okruhov 106 km nich neodišiel. V piatok okruhu odišla päťčlenná skupina v ktorej boli obidvaja Martinčania. Vybudovali si náskok, ktorý udržali až do cieľa. Poradie v cieli Tomáš 3. miesto Michal 4. miesto s 12 sekundovou stratou na víťaza.

Rastislav Belák zvíťazil v prvej 86 km dlhej etape a vybudoval si náskok do druhej etapy, ktorú vyhral a stal sa celkovým víťazom kategórii Masters B – pretekári nad 40 rokov.

Do druhej etapy – 20 km časovka do vrchu s hromadným štartom na vrch kopca Buče, nastupovali Michal a Tomáš z jedným cieľom , vybojovať celkové prvé miesto.
Dohodnutú taktiku splnili do bodky. Rastislav Belák a Michal Mišík strážili „špicu“ balíku, pričom tesne pred náročným stúpaním do cieľového kopca nasadil Michal ostré tempo a roztrhal čelo balíku.
Následne na to asi 1 km pred cieľom šliapol Tomáš Kojtal naplno do pedálov a získal 42 sekundový náskok a tým aj celkové prvé miesto.

Dobrý výsledok podčiarkol aj Michal Mišík, ktorý obsadil konečné tretie miesto.


  28. 5. 2014      Zdroj R.C.T. Martin

Späť