V slnečnú nedeľu 19.8.2012 sa konali tradičné cyklistické preteky v Kláštore pod Znievom Slovenské Pyreneje.

Martinský oddiel R.C.T. Martin postavil na štart kompletné družstvo na čele s Ladislavom Šidlom, ktorý bol lídrom družstva. K jeho úspechu pomáhali Patrik Chlebo, Branislav a Rastislav Belák a Vladimír Kurhajec.

Hneď od začiatku sa nebola núdza o nástupy, ktoré sme museli likvidovať. Po prvom 51 km okruhu zostal balík po kope. V druhom kole v klesaní z Vyšehradu sa od hlavnej skupiny odpútal R. Belák ku ktorému sa v Klačne pridal M. Kováčik a Z. Zeman. V stúpaní bol únik zlikvidovaný.
Na vrchole kopca Diel zostala 16 členná skupina v ktorej zostali B. Belák, Ľ. Bugan a L. Šidlo.V klesaní sa odpútal neskorší víťaz Ľ. Belák z anglického oddielu Welwyn Wheelers. Z hlavného balíka si v špurte najlepšie poradil so súpermi Ladislav Šidlo, ktorý obsadil výborné 2. miesto.

Výbornému druhému miestu pridal B. Belák 6. miesto. Počas celého preteku sme sa snažili byť vpredu a doviezť Laca až do Kláštora. V každom úniku vždy bol niekto od nás a všetci si plnili svoje úlohy takže z výsledkom som spokojný - pochvaľuje si Rasťo Belák.
Ľubomír Bugan obsadil vo svojej kategórii pekné 4. miesto.

V hlavnej kategórii Muži B sa predstavil v silnej konkurencii Michal Mišík, ktorý podal vynikajúci výkon a obsadil 21. miesto pričom preteká len prvý rok.


  21. 8. 2012      Zdroj RCT Martin

Späť