Uplynulý víkend sme sa zúčastnili Majstrovstiev Slovenska v časovke jednotlivcov. Pretekárov potrápilo naozaj horúce počasie, miestami priam tropické. Dôležité bolo od rána prijímať dostatok tekutín.

Pretekalo sa na 20km dlhej trati so štartom a cieľom v Sokolovciach. Profil bol prevažne rovinatý, miestami mierne zvlnený. 

Najvýraznejší výsledok dosiahol Laco Šidlo v kategórií Masters B. Umiestnil sa na veľmi peknom 2.mieste. Dôležité je podotknúť, že kategória Masters B bola najsilnejšou kategóriou a po porovnaní s časmi všetkých ostatných kategórií by mu stále patrila 2. priečka. Bohužiaľ keď pretekár mieri na titul, každé iné umiestnenie je pre neho prehrou. Podľa vlastných slov však na trati nechal všetko.  A tak môžeme len s pokorou uznať, že súper bol silnejší. V rovnakej kategórií štartoval aj Miro Lelek, ktorý obsadil 14.priečku. 

Milým prekvapením bol výborný výkon Paťa Lučanského, ktorého môžeme pomenovať našim skokanom roka. S výborným časom obsadil v kategórií Masters A 6. miesto. 

V kategórií Masters C sme mali dvoch zástupcov. Na skvelom 5. mieste sa umiestnil Rasťo Belák a 23.miesto si odniesol Peter Cigánek. 

Svojim časom nás potešil aj Jožko Kohút, ktorý v kategórií Masters D rovnako ako Rasťo obsadil 5.priečku. Avšak ako sám povedal, keby mu niekto ráno povedal, že bude piaty, sám by neveril. 

Milan Šugár a Daniel Švolík si svojimi vyrovnanými výkonmi zabezpečili 7. a 8. miesto v kategórií Masters F. 

Medzi ženami štartovala Sophia Lilgová, ktorá obsadila 2.priečku. 


Najbližšie nás čakajú etapa v Sokolovciach a Slovenské Pyreneje. Tréningu zdar!


  19. 7. 2023      Sophia Lilgová

Späť