Tento rok sme sa po prvýkrát naozaj zapojili do organizácie Slovenských Pyrenejí. Od začiatku to znelo ako veľká výzva, niečo veľmi náročné a ťažko zvládnuteľné. Ešte nikdy sme neorganizovali tak veľké preteky. Ale všetko je raz prvý raz. Slovo dalo slovo a Rasťo Belák sa stal technickým riaditeľom Slovenských Pyrenejí. Pán starosta bol riaditeľom a Juraj Farbiak mal byť čestným riaditeľom. Bohužiaľ nás 5.8. zasiahla smutná správa, pán Juraj Farbiak nás vo veku 86 rokov navždy opustil. Slovenské Pyreneje sa teda stali s okamžitou platnosťou jeho memoriálom. 

19. aj 20.8. sme si jeho pamiatku uctili minútou ticha. Okrem tejto minúty sa však celé preteky niesli v úcte a spomienkach na Juraja Farbiaka. Česť jeho pamiatke. 




Počasie na pretekoch vyšlo na výbornú. Celý víkend bolo slnečno a teplo. Na štart sa postavilo počas víkendu dokopy viac ako 400 pretekárov. Celé preteky prebehli v poriadku, bezpečne a bez vážnejších zranení. Atmosféra bola skvelá a pretekári aj organizačný tím mali pozitívne ohlasy, čo nás nesmierne teší. 

Samozrejme veľká vďaka patrí našim partnerom, bez ktorých by sme nemali šancu preteky zabezpečiť: firme Bau-Dach BigMat a jej zástupcovi Rastislavovi Ižipovi, Viene International, spoločnosti Motorr Martin, Nutrendu...

V neposlednom rade musíme pochváliť celý organizačný tím a obec Kláštor pod Znievom, ale aj obciam Slovany a Vrícko za perfektnú spoluprácu, každý si splnil svoju úlohu vynikajúco. Do budúcich ročníkov by sme chceli prilákať viac zahraničnej konkurencie a preteky posunúť na ešte vyššiu úroveň. 


Ešte raz Ďakujeme všetkým zúčastneným a tešíme sa na budúci rok!


  6. 9. 2023      RCT Martin

Späť