V sobotu a nedeľu sa konalo 8. a 9. kolo Slovenského pohára v cyklistike v kategóriách Masters.

Pretekári odcestovali na dvojdňové preteky do Sabinova, kde sa v sobotu konalo kritérium v centre mesta. Na okruhu dlhom 3 225m s prevýšením 17m sa bojovalo o body na rýchlostných prémiach. Každé kolo bolo bodované 2,1, a každé tretie 5,3,2,1. V poslednom okruhu dvojnásobne.

Kategória Masters A, kde boli martinskí zástupcovia Miro Zubaj, Rastislav Belák, Peter Cigánek odštartovali na 12 okruhov. Počasie cyklistom neprialo veď na štarte mali 10C a ešte k tomu aj pršalo. Napriek zlým poveternostným podmienkam mali v cieli radosť s M. Zubajovho víťazstva. Tretie miesto obsadil R. Belák. Peter Cigánek skončil na 5. mieste.

V kategórii Masters B odštartoval Ľ. Bugan na deväť bodovacích kôl a s počtom 7 bodov obsadil druhé miesto hneď za vedúcim pretekárom Slovenského pohára Mariánom Valáškom.

Na druhý deň čakalo cyklistov „lepšie“ počasie veď na štarte o 10:00 hod bolo 10 C ale už sucho!.
Organizátori pripravili krásnu ale veľmi náročnú časovku do vrchu dlhú 10 km s prevýšením 700 m. Na trati sa nachádzalo niekoľko pasáži, ktoré mali až 22% stúpanie. Náročnosť časovky sa potvrdila keď niektorí pretekári do cieľa doslovne kráčali po svojich s bicyklom vedľa seba.

Miroslav Zubaj potvrdil formu v kopcoch a časovku vyhral s časom 33:15 min. Rastislav Belák dosiahol čas 34:38 a to mu stačilo na druhé miesto. Peter Cigánek obsadil štvrté miesto.

Ľubomír Bugan taktiež potvrdzuje stúpajúcu formu a časovku vyhral časom 32:33 min.

Skvelými výsledkami sa Miroslav Zubaj prepracoval na čelo priebežného poradia Slovenského pohára v kategórii Masters A.

Fotky z pretekov nájdete tu:
http://leteckaposta.cz/158809610
http://leteckaposta.cz/413567461


  16. 7. 2011      Zdroj RCT Martin

Späť