Sobota 19.8. sa pre členov tímu RCT Martin niesla opäť v pretekovej melódií. Tento krát sa naši jazdci postavili na štart v Kláštore pod Znievom, takže vlastne pretekali na domácich cestách. Konal sa totiž už 61.ročník pretekov Slovenské Pyreneje. 

Na posledný pretek jednotlivcov v sérií Merida Road Cup sa všetci poctivo pripravili. Počasie vyšlo na výbornú a tak jediné čo sme netrpezlivo očakávali boli skvelé športové výkony. A veru sme sa dočkali. 

Kategórie Masters A,B,C štartovali spoločne na dve kolá, čo už pred štartom sľubovalo zaujímavý vývoj pretekov. Ako prvý sa z pelotónu odpútal Ján Palúch (Masters A)  s niekoľkými spolujazdcami z iných tímov, avšak únik bol rýchlo zlikvidovaný. O niečo neskôr vyrazili dopredu Laco Šidlo, Roman Bachratý (obidvaja Masters B) a Miroslav Kováčik (Masters C). Čelná trojica postupom času zvyšovala náskok, na Dieli dvojica z kategórie Masters B odtrhla Miroslava Kováčika, ktorý bol pohltený hlavným balíkom. Laco s Romanom pokračovali ďalej v navyšovaní náskoku a v priebehu druhého kola sa vyšplhal až na 5:30. V závere stúpania na Diel si začali nastupovať a pokračovali v nástupoch striedavo až do cieľa. Finálny úder zasadil Roman Bachratý pár stoviek metrov pred cieľom a prišiel s malým náskokom do cieľa ako víťaz. Laco bojoval ako drak a ušlo sa mu nakoniec druhé miesto. 

Pelotón sa v stúpaní na Diel tak isto začal riediť a rozdeľovať, nakoniec spolu do cieľa prišli Ján Palúch a Patrik Kubala (obidvaja Masters A). Tentokrát však víťazstvo patrilo nášmu pretekárovi. Ján Palúch prišiel do cieľa na prvom mieste. Za ním ešte prišli do cieľa naši ďalší pretekári v kategórií Masters B. Filip Lašut na 6.mieste a Slavomír Gemer na 10.mieste. Michal Mišík (Masters A) bohužiaľ preteky nedokončil.

V kategórií Masters C sme zastúpenie nemali keďže Rasťo mal dôležitejšie, riaditeľske povinnosti. 

Jožko Kohút nás potešil 4. miestom v kategórií Masters D. Daniel Švolík a Milan Šugár opäť predviedli stabilné výkony a umiestnili sa v kategórií Masters F na 5. a 6. mieste. Zastúpenie sme mali aj medzi polygrafmi. Braňo Belák si odniesol, ako je už pravidlom, víťazstvo a Martin Lošák sa umiestnil na druhom mieste. 

Ďakujeme našim pretekárom za skvelé športové výkony a veríme, že sa nám takto skvele bude dariť aj nabudúci rok. 



  6. 9. 2023      Sophia Lilgová

Späť