Na začiatku mája sa uskutočnili preteky vo Voderadoch , pričom typ pretekov bol kritérium. Trať bola rovinatého charakteru so štyrmi pravotočivými zákrutami. Štartovalo sa od rána a od najstarších kategórií. 

    V Masters D si výborne počíňal Jozef Kohút, ktorý sa na začiatku pretekov išiel do úniku spolu s ďalším cyklistom od zvyšku pelotónu. Ich tempo bolo výborné a dokázali každé kolo zvyšovať svoj náskok, až celému pelotónu dali 1 kolo stratu. Na konci pretekov si Jozef Kohút vybojoval skvelé 2 miesto.
    V Masters C sa na štart postavil predseda klubu Rastislav Belák, ktorý po sérií dobre načasovaných špurtov v cieli obsadil krásne 3 miesto.
    Kategórie Masters A a B štartovali spoločne. Hneď v prom kole odišiel do úniku Ladislav Šidlo spolu s ďalšími cyklistami. V druhom kole si nastúpil Ján Palúch a dotiahol sa do čelnej skupiny k svojmu oddielovému kolegovi. Snažili sa súperov Ladislava Šidla v kategórií Masters B roznastupovať, ale nepodarilo sa im to. Nakoniec si Ján Palúch opäť nastúpil a vydal sa na sólo jazdu. Jeho oddielového kolegu z úniku a ďalších cyklistov pohltil pár km pred cieľom pelotón. Avšak aj v cieli sa Ladislav Šidlo mohol radovať z krásneho 3 miesta. V rovnakej kategórií prišiel do ciela na 14 mieste Miroslav Lelek.
     Ján Palúch si v kategórií Masters A po sólo úniku prišiel po víťazstvo rovnakým spôsobom ako aj v minulom roku.
    V kategórií ženy elite sa ako jediná na štart sa postavila Sophia Lilgová, ktorá obsadila prvé miesto.


  18. 5. 2023      RCT Martin

Späť