Prvý júlový víkend sa uskutočnili preteky na Teplom Vrchu pri Rimavskej Sobote. Štart bol posunutý už na piatok, keďže vtedy bol štátny sviatok. 

V piatok o 10:00 spolu odštartovali kategórie Muži B, Juniori, Masters A a B. Okruh meral niečo cez 30 km a dokopy dĺžka preteku bola 91 km. Od začiatku sa išlo v rýchlom tempe. Najprv svoje šťastie skúšal Ladislav Šidlo, ktorého prvý útok bol zmarený. Avšak na 11 km sa mu podarilo odpútať od štartovného poľa a vybudoval si slušný náskok. O 10 km neskôr v prudkom stúpaní zaútočil Tomáš Kojtál a nasledoval svojho tímového kolegu. V druhom kole sa spojili a spolu pokračovali a budovali si náskok. V pelotóne ostal už iba Ján Palúch spolu s Filipom Lašútom. Prvý menovaný skúšal svoje šťastie  v zjazdoch avšak ani jeden pokus z dvoch nevyšiel. V poslednom kole v stúpaní zaútočil pretekár zo Spartku Tlmače, avšak Ján Palúch bol pripravený. Vybudovali si slušný náskok a pokračovali spolu do cieľa. V klesaní do cieľa Ján Palúch zaútočil a nedal tak možnosť svojmu súperovi. To isté urobil aj Ladislav Šidlo a odpútal sa od Tomáša Kojtála. Nakoniec v cieli víťazne dvíhali ruky Ladislav Šidlo v kategórií Masters A a o chvíľu neskôr aj Ján Palúch v kategórií Muži B. Tomáš Kojtál si prišiel po druhé miesto v kategórií Masters A. Na trati boli aj ďalší oddieloví kolegovia a to Michal Mišík a Patrik Lučanský, ktorí obsadili v kategórií Muži B 5 a 6 miesto. V kategórií Masters B si Filip Lašút vybojoval 6 miesto.

Na zvlnenom okruhu si v ďalších kategóriách výborne počínala Lenka Bičkošová, ktorá svoj výkon korunovala po vzore ostatných kolegov z oddielu víťazstvom. 
 Jozef Kohút v kategórií Masters C obsadil 10 miesto. V Masters F si Daniel Švolík s Milanom Šugárom vybojovali 6 a 7 miesto.


  9. 7. 2019      R.C.T. Martin

Späť