Poslednou etapou, ktorá sa uskutočnili v rámci tohto víkendu bola etapa v Jasenskej doline.  Štart pretekov bol o 9:00 a 9:05. Ako prvý na štart sa postavili mladšie kategórie. Trať viedla hore Jasenskou dolinou po ostrú ľavotočivú zákrutu, kde sa pretekári vydali do obce Belá-Dulice, ďalej smerom na Žabokreky, kde sa pred dedinou znova otočili do Necpál a nazad cez Belá-Dulice do Jasenskej doliny.

Hneď po štarte pretekov sa o sólo únik pokúsil Tomáš Kojtál, ktorý sa snažil takto vybojovať nazad žltý dres. Ešte v prvom kole si ho doskočil Ladislav Šidlo, ale aj cez jeho veľkú snahu v kopci s Tomášom nevydržal a vrátil sa do pelotónu. Tomášov únik trval 4 kolá, kde ho dostihol ďalší únik, v ktorom bol aj Ján Palúch. Tomáš už nemal síl a postupne sa týmto únikom prepadol do pelotónu. V poslednom kole bol aj tento únik pelotónom zlikvidovaný a nakoniec bol špurt veľkej skupiny pretekárov.

V celkovom poradí Ladislav Šidlo uhájil žltý dres a vybojoval si teda prvé miesto. Tomáš Kojtál obsadil piate a Pavel Franc siedme miesto. Všetci traja v kategórií Masters A.

V kategórií Muži B vybojoval Ján Palúch celkovo tretie miesto. Nasledovali ho tímoví kolegovia a to Michal Mišík, ktorý obsadil ôsme miesto. Ďalej Michal Podhradský na dvanástom mieste. Patrik Lučanský preteky nedokončil kvôli defektom predného a zadného kolesa.

V Masters B si celkovo Braňo Belák vybojoval štvrté a Rastislav Belák šieste miesto.

V Masters C si Jozef Kohút celkovo vybojoval jedenáste miesto.

V Masters E dokončili preteky obidvaja štartujúci Martinčania. Daniel Švolík vybojoval šieste a Milan Šugár siedme miesto.

Lenka Bičkošová udržala dres pre vedúcu pretekárku v kategórií Ženy Masters A a teda túto kategóriu aj vyhrala.

Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným a to nielen pretekárom ale hlavne organizátorom a ich pomocníkom. Bez týchto ľudí by tento pretek nemohol existovať a preto im patrí jedno veľké Ďakujeme!


  22. 7. 2018      R.C.T. Martin

Späť