Na sviatok práce sa uskutočnilo blízko Nitry v Komjaticiach kritérium. Štart preteku hlavnej kategórie bol naplánovaný na 11:00. Na štart sa spolu postavili muži B, Masters A a B. V každej kategórií mal martinský oddiel zastúpenie. V mužoch B v podobe Jána Palúch a Patrika Lučanského, pre ktorého to bolo prvé kritérium v cyklistickom živote. V Masters A sa na štart postavili dvaja pretekári a to špecialista na kritérium Ladislav Šidlo a nový oddieloví kolega Pavel Franc, pre ktorého to tak isto bolo prvé kritérium v jeho cyklistickej kariére. V Masters B štartoval z oddielu iba Rastislav Belák.

Kritérium bolo vypísané na 18 kôl, pričom sa bodovalo každé kolo 1 bodom a každé 3 kolo veľká bodovačka hodnotená bodmi 5,3,2,1. Dĺžka jedného kola bola 2 250 metrov. Štart sa niesol v znamení neustálych nástupov. Prvú veľkú bodovačku si vybojoval Ján Palúch. Po jeho šprinte využil chvíľu Ladislav Šidlo a pustil sa do úniku. Nasledovali ho 3 súperi, ale na ich zadné kolesá sa stihol zaháknuť Ján Palúch, pričom jeho úloha bola jasná. Kontrolovať stíhacie tempo súperov a uchmatnúť im čo najviac bodov z veľkých bodovačiek. V polke preteku sa ku nemu pripojili vďaka vynikajúcemu stíhaciemu tempu Rastislav Belák a Pavel Franc. Na záver preteku nasledovala záverečná bodovačka ohodnotená bodmi 10,6,4,2. Tú ako väčšinu bodovačiek vďaka úniku vyhral Ladislav Šidlo. V stíhacej skupine si po 6 bodov došpurtoval Rastislav Belák a tesne po ňom po 4 body Ján Palúch. Týmto výkonom si pretekári vybojovali body na celkové víťazstvo vo svojich kategóriách. Pavel Franc skončil vo svojej kategórií Masters A na 7 mieste a Patrik Lučanský na vynikajúcom 3 mieste v kategórií muži B.

Poobede odštartovalo kritérium aj pre ženy a staršie kategórie. V Masters E sa na štart postavili Daniel Švolík a Milan Šugár, ktorí si vybojovali pekné 5 a 6 miesto. Veľká radosť zavládla v tíme, keď Lenka Bičkošová vybojovala celkovo 4 víťazstvo v daný deň pre oddiel. Celkovo martinský oddiel štartoval v 5 kategóriách a z nich si odniesol až 4 víťazstvá.


  4. 5. 2018      R.C.T. Martin

Späť