Dňa 15.9.2019 sa uskutočnili preteky s hromadným štartom v Perneku s cieľom na kopci a to na Pezinskej Babe. Ako prvý na štart vyrazili Muži B, Juniori a Hobby pretekári. Pár kilometrov po štarte nastúpili dvaja pretekári, ktorí sa však nedokázali odpútať od pelotónu na viac ako 20 sekúnd. Pelotón ich po 20 km došiel a mohlo sa začať pretekať od začiatku. V tedy už začal nastupovať Ján Palúch. Svojimi nástupmi dokázal na bočnom vetre ponatrhávať pelotón cyklistov. Ten sa vždy však spojil a ani ostatné nástupy súperov neboli úspešné. V V pelotóne sa teda čakalo na cieľové stúpanie na Pezinskú Babu. Kde k Jánovi Palúchovi bol stále k dispozícií aj Michal Mišík. Ten potvrdil stúpajúcu formu a až do posledných nástupov sa držal na popredných pozíciách. Na posledné nástupy však Michal Mišík už nedokázal reagovať a tak to ostalo na Jánovi Palúchovi. Súperi skúšali každú chvíľku pozornosť martinského pretekára, ale ani raz sa im nepodarilo ho odtrhnúť. Na záverečný nástup a špurt do cieľa  Jána Palúcha však už nikto nenašiel odpoveď, a tak si prišiel po ďalšie víťazstvo v tejto sezóne. Michal Mišík vybojoval v cieli 7 miesto.

    Po prvom pelotóne cyklistov nasledovali pretekári v kategórií Masters A a B. Na 15 kilometri sa od pelotónu odpútala skupina, v ktorej bol aj Ladislav Šidlo. Ten si strážil svojich súperov a ďalšími svojimi nástupmi zmenšoval vedúcu skupinu. V závere však už nemal toľko síl ako jeho súper a došiel si v stúpaní na Pezinskú Babu po výborné druhé miesto.
    V Masters B prebral taktiku Rastislav Belák a svojou výbornou pozičnou jazdou na vetre ale aj na čele pelotónu pomáhal šetriť sily Filipovi Lašútovi a Miroslavovi Lelekovi. Pod cieľové stúpanie ich doviedol na výbornej pozícií s našetrenými silami. V tom si najlepšie počínal Filip Lašút, ktorý vo finishi o pár centimetrov prehral boj o prvé miesto a vybojoval tak výborné 2 miesto. Miroslav lelek obsadil 10 a Rastislav Belák 11 miesto.

    Jozef Kohút v kategórií Masters C si vybojoval v cieli na kratšej trati 13 miesto.


  16. 9. 2019      R.C.T. Martin

Späť