V sobotnom upršanom počasí sa uskutočnila časovka trojíc v rámci pohára Merida Road Cup. Na časovku nastúpili Ladislav Šidlo a Rastislav Belák spolu s ďalším martinským cyklistom Tomášom Schwandnerom. Svojim výkonom si vybojovali prvé miesto v kategórií a druhému zoskupeniu z PRO CYCLING Team Bratislava naledili takmer dva a pol minúty.
    V nedeľu dňa 24.9.2017 odštartovali posledné preteky v rámci tohto pohára. Preteky štartovali z Perneku a smerovali do Malaciek, pričom cieľ bol na Pezinskej Babe. Počasie bolo nepriaznivé na štarte bolo 10 °C a pršalo. V cieli bola hmla a iba 8 °C. Na štart sa postavila ako prvá kategória Muži B, kde mal R.C.T. Martin dvojnásobné zastúpenie v podobe Patrika Lučanského a Jána Palúcha, ktorý však zvažoval štart kvôli pretrvávajúcej chorobe. Od štartu sa začalo nastupovať, pričom ani jeden pokus o únik nevyšiel. Celý pelotón prišiel pod stúpanie na Pezinskú babu pohromade. Tam si najlepšie z martinčanov počíňal Ján Palúch, ktorý rovnomerným tempom a záverečným špurtom vybojoval vynikajúce 3 miesto. Patrik Lučanský obsadil 17 miesto.

    Po kategórií Mužov B nasledovala kategória Masters A a B. V nej na štarte ako v sobotu nechýbali Ladislav Šidlo a Rastislav Belák. Hneď od štartu Ladislav Šidlo ukázal, že sa počasia a ani profilu trate nebojí a vyrazil do úniku. Počas celých pretekov testoval pripravenosť pretekárov v pelotóne. Čo mu v konečnom dôsledku prinieslo vynikajúcu pozíciu pod kopec, kde bol v úniku spolu s ďalšími pretekármi. Tí na rozhodujúce nástupy Ladislava Šidla však nenašili odpoveď a tak si Šidlo prišiel po víťazstvo. Rastislav Belák obsadil 7 miesto.

    V ďalších kategóriách a to v Ženy Elite si Barbora Sušienková obsadila posledné miesto, teda 5. V kategórií Ženy A vybojovala Lenka Bičkošová nádherné prvé miesto. Daniel Švolík a Milan Šugár si vybojovali 4 respektíve 6 miesto.


  26. 9. 2017      R.C.T. Martin

Späť