V predposledný augustový víkend sa uskutočnili preteky v rámci Slovenského pohára a Merida Road Cupu a to Znievske dni cyklistiky v Kláštore pod Znievom. Na programe bol najprv spoločný štart mužov elite. Na štart sa postavil Michal Mišík, ktorý preteky dokončil na 36 mieste. Niekdajší oddieloví pretekár Juraj Bellan obsadil vynikajúce 2 miesto celkovo a kategóriu U23 vyhral. 

    Po štarte mužov elite nasledovala kategória Masters A a B. V prvom kole zaútočil Tomáš Kojtál, ktorí mal za úlohu unaviť súperov tím, že ho budú musieť sťahovať. Jeho únik vydržal až na záverečné stúpanie v druhom kole. Po ďalších pokusoch o únik sa v druhom kole vytvorila trojčlenná skupina v ktorej bol aj Ladislav Šidlo. Ten na záverečných stovkách metroch pred cieľom nastúpil a následne aj vyhral kategóriu Masters A. Tomáš Kojtál obsadil v cieli 5 miesto a výrazne sa podieľal na víťazstve Ladislava Šidla.

    V kategórií Masters E na štart nastúpili Daniel Švolík a Milan Šugár. Títo dvaja oddieloví pretekári mali naplánovaný iba jeden okruh. Daniel Švolík obsadil 6 a Milan Šugár 9 miesto. V ďalšej kategórií Ženy elite si Barbora Sušienková vybojovala pekné 3 miesto.


  23. 8. 2017      R.C.T. Martin

Späť